• Pon 18 do 27 °C
  • Tor 22 do 29 °C
  • Sre 22 do 29 °C
več na vreme.net

Sojenje

0 komentarjev

Na sojenju Radanu pričal njegov nekdanji bolnik

Za pričanje se je odločil sam.

S. H. H., STA

 

(Foto: Saša Despot)

Bolnika je leta 2014 zadela možganska kap. Zdravil se je v enoti ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra, kjer je bil zaposlen Ivan Radan, osumljen obtoženega šestih umorov iz morilske sle.

Radan podaljšal službo, da bi bil z bolnikom

  •  

    Danes bi moral pričati tudi zdravnik Radanovega prijatelja Marka Bohinca, ki mu je Radan predpisal velike količine zdravil, vendar Bohinc svojega zdravnika ni želel odvezati molčečnosti, zato mu sodišče ni moglo postavljati vprašanj.

Ko si je bolnik opomogel, mu je žena povedala, da je Radan doma študiral, kako bi mu lahko še pomagal. Na dan, ko je bilo najslabše, je Radan podaljšal službo in več ur ostal pri njem,  je še povedal, je v pričanju povedal bolnik.

Za pričanje se je odločil sam, ko je videl, da v enem od dnevnih časopisov Radana primerjajo s serijskim morilcem Metodom Trobcem. Zdelo se mu je namreč neverjetno, da Radana, "ki ne more niti miške ubiti", primerjajo s Trobcem. Vprašal se je tudi, zakaj Radan, če je res morilec, še njemu ni odmeril kalija.

Fotografija se mu ne zdi sporna

Pri Radanu doma so policisti našli tudi njegovo fotografijo iz časa, ko je ležal na intenzivni enoti nevrološke klinike, vendar se bolniku to ni zdelo sporno.

Današnja obravnava se je nadaljevala z branjem izpovedi nekaterih Radanovih bolnikov in sodelavcev, ki so obtoženega zdravnika opisovali kot prijaznega, dostopnega in prizadevnega.

dezurni@zurnal24.si

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima