Slovenija
31 ogledov

V Sevnici zastrupljajo pse

Razno 03.03.13, pes na povodcu, pasji sprehod, povodec, foto: shutterstock Shutterstock
V zadnjih dneh kar nekaj zastrupitev psov v Sevnici. Policija opozarja, naj imajo lastniki svoje ljubljenčke ves čas na povodcu.

Sevniški policisti so bili obveščeni o zastrupitvi psa, ki naj bi na sprehajalni poti ob reki Savi zaužil neznano snov. Ob preverjanju okoliščin jim je tamkajšnji veterinar povedal, da so v zadnjih dneh oskrbeli še tri, domnevno zastrupljene pse. Policisti s preiskavo nadaljujejo, lastnike psov pa pozivajo, da v primeru suma zastrupitve psa takoj poiščejo veterinarsko pomoč in o tem obvestijo tudi policiste. Ob tem opozarjajo, da naj imajo lastniki pse med sprehodom ves čas na povodcu in pod nadzorom.

Kršitve Zakona o zaščiti živali 

S Policijske uprave Novo mesto ob tem opozarjajo, da so letos do meseca maja obravnavali 32 kršitev, ko lastniki živali niso zagotovili varstva svojega psa. V več primerih je prišlo do prometnih nesreč in povoženja psov, obravnavali pa so tudi napade in ugrize, ki so jih povzročili nezavarovani psi:"Pri sprehajanju psov na javnih krajih morajo lastniki oziroma skrbniki psa pripeti na povodec. Lastniki oziroma skrbniki nevarnega morajo poleg povodca psu namestiti tudi nagobčnik," sporočajo novomeški policisti. 

O zastrupljanju psov v Vrhpolju si preberite tukaj

 

 

 

Komentarjev 2
  • mirac 18:40 13.maj 2015.

    Se strinjam s teboj. Pa ne samo na javnih površinah ... tudi na podeželju, ko lastniki spustijo pse in se le-ti prosto sprehajajo po tujih vrtovih in kakajo in lulajo. Pa ne smeš nič reči lastniku, ker ti bo zameril ...prikaži več ali celo kakšno pikro rekel nazaj. Psi niso nič krivi, krivi so le lastniki psov, ki puščajo pse proste, ki ne pobirajo kakcev itd.

  • puksicd 18:14 13.maj 2015.

    Saj če bi imeli lastniki na javnih površinah (kot tudi veleva zakon) na povodcih in pobirali drek za njimi, ne bi bilo strupov ... Prepričan sem, da je že marsikomu presedlo, da ga je obskakal spuščen pes ali pa da ...prikaži več je med sprehodom stopil v pasji drek. Problem je treba rešiti pri izvoru, torej pri neodgovornih lastnikih psov.