Magazin
27 ogledov

Pse zaščitite pred petardami

pes Shutterstock
Ker psi potrebujejo sprehode na svežem zraku, jih zaradi petard nikar ne prikrajšajte za to. Na Društvu za zaščito živali Ljubljana priporočajo, da preverite, kje in kdaj se je najvarneje sprehajati.

"Vsem, ki svoje pse sicer nameščate v pesjake, svetujemo, da jim v prazničnem decembru odstopite nekaj prostora v svoji hiši," ob začetku decembrskega prazničnega pokanja svetujejo na Društvu za zaščito živali Ljubljana. Psi vam bodo za toplo in tiho zavetje brez dvoma neizmerno hvaležni.

Težave lahko nastanejo v mestnih središčih, kjer niti v stanovanju ni dovolj tiho, da bi bile živali mirne. "Če živite v središču mesta oziroma nekje, kjer hrupu ni mogoče ubežati, razmislite o tem, ali ne bi bilo mogoče bolje, da bi svoji živali zagotovili začasno varstvo na drugi lokaciji," priporočajo strokovnjaki. Če imate sorodnike na deželi, je to v tem primeru več kot odlična rešitev za veseli december.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.