Šport
32 ogledov

Na stadion z zapestnico namesto denarnice

bPay kartica Southampton Saints St. Mary's Facebook
Angleški premierligaš Southampton bo svojim najzvestejšim navijačem omogočil, da bodo lahko na stadionu St. Mary's za vse plačevali s pomočjo bPay zapestnice.

Klub z južne angleške obale je podpisal pogodbo z Barclaycardom, s katero bo postal prvi klub na svetu, ki bo imel svojo bPay zapestnico, seveda v barvah kluba. Southampton bo s to potezo omogočil navijačem s sezonskimi vstopnicami, da bodo lahko na stadion St. Mary's prišli le z zapestnico, s katero bo moč plačevali tudi v vseh lokalih omenjenega objekta. 

Družba Barclays, generalni pokrovitelj angleške Premier lige, se je odločila, da bo bPay zapestnice ponudila premierligaškim klubom, potem ko so s produktom doživeli velik komercialen uspeh. Navijačem, ki se bodo odločili za zapestnico, bodo na voljo zanje predvideni vhodi na stadion, tudi pri plačevanju za hrano in pijačo bodo ločeni od ostalih obiskovalcev in bodo tako prihranili na času.

Predanost drugačnosti

Klubu bo zapestnica olajšala spremljanje navad navijačev, tako da bodo lahko dodatno obogatili ponudbo. "Sodelovanje (z Barclaycardom, op. a.) kaže našo predanost cilju, da naš klub naredimo drugačnega od ostalih. Vseskozi spremljajo inovacije v vseh segmentih nogometa, da bi našim navijačem zagotovili edinstveno doživetje. To ne velja le za dneve, ko se igra tekma, ampak tudi za ostale," je dejal direktor komercialnih operacij pri Svetnikih, Jochen Hartman.  

"Barclaycardova kartica mnogim širom Združenega kraljestva omogoča, da svoja plačila opravljajo brez kakršnega koli kontakta, naše sodelovanje s Southamptonom pa je samo logičen, a pomemben korak pri razvoju našega sistema. Zvesti navijači Svetnikov bodo prvi in ekskluzivni lastniki bPay zapestnice v barvah kluba, ki jim bo omogočala hiter, lahek in varen način 'brezkontaktnega plačevanja'. Ob tem jim bo na voljo še kopica ostalih ugodnosti za lojalnost," je pojasnil Mike Saunders, direktor oddelka za digitalno plačevanje pri Barclaysu.

Barclaycard, del bančne korporacije Barclays, je globalni plačilni sistem. Bil je prvi britanski ponudnik kreditne kartice (1966). Sicer so se na Otoku že malce prej pojavile plačilne kartice Diners Cluba (1962) in American Expressa (1963). Podjetje je največji ponudnik kreditnih kartic v VB z 10,4 milijona strankami.

Poleti prodali "pol ekipe"

Southampton je odlično začel letošnjo sezono. Po petih kolih imajo varovanci Ronalda Koemana deset točk in so na drugem mestu, v hrbet gledajo le vodilnemu Chelseaju, ki je zbral tri točke več.

Uspeva jim ostajati pod vrhom angleškega nogometa, čeprav so poleti prodali večino ključnih nogometašev in za njih skupno prejeli kar 120 milijonov evrov, s čimer so postali največji zaslužkarji letošnjega poletnega prestopnega roka. Poleg tega so zamenjali tudi trenerja, Mauricia Pochettina, ki je odšel k Tottenhamu, je nadomestil Nizozemec Koeman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.