Šport > Nogomet
14 ogledov

Na stadionu ostrostrelci in helikopter

albanija srbija euro 2016 kvalifikacije EPA
Albanske oblasti se z izrednimi ukrepi pripravljajo na kvalifikacijsko tekmo med Albanijo in Srbijo za nastop na Euru 2016.

Srbska nogometna reprezentanca bo v četrtek gostovala v Elbasanu, kjer se organizatorji tekme pospešeno pripravljajo na obsedno stanje.

Kurir poroča, da bo srbsko reprezentanco pričakala posebna varnostna delegacija z desetimi policaji, enake zaščite bodo deležni tudi predstavniki medijev in drugi spremljevalci gostujoče izbrane vrste. 

albanija srbija euro 2016 kvalifikacije | Avtor: EPA EPA
Srbi bodo predvidoma 7. oktobra pristali v Tirani in se odpravili naravnost proti hotelu Sheraton, ki bo neprodušno zaprt. Tekmi naj bi prisostvoval tudi srbski premier Aleksandar Vučić, ki bo v albansko prestolnico pripotoval skupaj z nogometno reprezentanco.

Obračun visokega tveganja je v teh dneh ena od glavnih tem v balkanskih medijih. Albanska Panorama navaja, da bodo tekmo nadzorovali ostrostrelci, pred, med in po obračunu pa naj bi nad stadionom iz varnostnih razlogov krožil helikopter. Po poročanju časnika bodo na stadionu prepovedana oblačila z nacionalnimi simboli.

Lanska kvalifikacijska tekma med Srbijo in Albanijo je bila zaradi vsesplošnih izgredov prekinjena v 41 . minuti., potem ko je stadion preletel kvadrokopter, ki je nosil zastavo velike Albanije. Sodnik tekme Martin Atkinson je srečanje prekinil. Srbski nogometaši so se kasneje vrnili na zelenico, albanski pa ne.

O končnem razpletu tekme se je odločalo za zeleno mizo, Evropska nogometna zveza (Uefa) pa je zmago z izidom 3:0 pripisala albanski reprezentanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.