Šport > Nogomet
20 ogledov

Na stadionu zaprti šest ur pred tekmo

Vahid Halilhodžić EPA
Navijači, ki si bodo ogledali tekmo med Alžirijo in Burkino Faso, so na stadion v Blidi prispeli šest ur pred začetkom obračuna.

Danes se bodo končale dodatne kvalifikacije za nogometno svetovno prvenstvo 2014 tudi v Afriki, na povratni tekmi med Alžirijo in Burkino Faso pa so zaradi strogih varnostnih ukrepov navijače na stadion v Blidi spustili že šest ur pred dvobojem, nato pa zaprli vse dostope do objekta.

Za tekmo v tej severnoafriški reprezentanci vlada veliko zanimanje, saj imajo Alžirci kljub porazu z 2:3 v prvi tekmi še vedno realne možnosti za uvrstitev v Brazilijo. Pred tednom dni so izbruhnili tudi hudi neredi, ko so začeli prodajati vstopnice, na koncu so našteli 50 ranjenih.

Danes so pred tekmo zato v okolico stadiona poslali močne policijske enote, skupno bo za varnost skrbelo 5000 policistov, ki so tudi zaprli vse ceste, ki vodijo do objekta.

Alžirija se je doslej trikrat uvrstila na SP: v letih 1982, 1986 in 2010. Na stadionu Mustapha Tchaker, kjer bo današnja tekma, pa so Alžirci odigrali 19 tekem in še nikoli niso izgubili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice