Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Na Štajerskem niso bile varne niti igrače

Tatvina Shutterstock Fotografija je simbolična.
Policija je ustavila osemčlansko domnevno kriminalno združbo, ki naj bi po Ptuju in Mariboru nakradla za okoli 14 tisoč evrov izplena.

 

Do osem let zapora grozi osmim domnevnih tatovom, ki naj bi od februarja na območju Ptuja in Maribora vlamljali v gostinske lokale ter kradli osebna vozila. "V nočnem času so, v večini primerov s posebnim predmetom za razbijanje stekel v sili, razbijali stekla na osebnih avtomobilih ter na vratih in oknih gostinskih lokalov, od koder so odtujili večjo količino alkoholnih in brezalkoholnih pijač, tobačnih izdelkov, kartic različnih mobilnih operaterjev, sedalnih blazin, žepnih nožkov, projektor, avtoradio, tri pare smuči in večjo vsoto denarja," ugotavljajo na Policijski upravi Maribor. 

Pustili niso niti otroških igrač

Mariborski kriminalisti, ki so nepridipravom pred dnevi stopili na prste, bodo osmerico, staro od 17 do 22 let, ovadili zaradi najmanj 19 velikih tatvin, tatvin in kraj motornih vozil. "Ukradli so večjo količino alkoholnih in brezalkoholnih pijač, tobačnih izdelkov, kartic različnih mobilnih operaterjev, sedalnih blazin, žepnih nožkov, projektor, avtoradio, tri pare smuči in večjo vsoto denarja. Na območju Ptuja so štirikrat vlomili v osebne avtomobile ter po enkrat v gostinski lokal in trafiko, na območju Maribora pa so prav tako štirikrat vlomili v avtomobile, enega so tudi ukradli, trikrat so vlomili v gostinske lokale, enkrat v trafiko, dvakrat pa v kletna boksa,"
naštevajo na policiji. Domnevni tatovi naj z vsem nakradenim neupravičeno zaslužili za okoli 14 tisoč evrov. Del izplena pa jim je policija že zasegla.

"Oropali so tudi dva avtomata, v katerih so bile otroške igrače in denar, med preiskavami pa so jim policisti zasegli še več ukradenih stvari, med drugim otroške igrače, žogo, sedalne blazine, žepne nožke, tobačne izdelke ter projektor, ki so jih vrnili oškodovancem," pravijo na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.