Šport
55 ogledov

Na startu dva Slovenca

Luka Mezgec EPA
Z današnjo moštveno vožnjo od Puerta Banusa do Marbelle, ki bo dolga 7,4 km, se začenja 70. kolesarska dirka po Španiji, zadnja tritedenska preizkušnja v sezoni.

Na dirki bosta nastopila dva Slovenca. Luka Mezgec iz Giant-Alpecina in Matej Mohorič iz Cannondale-Garmina bosta imela bolj ali manj enako vlogo - oba bosta pomočnika.

Oba bosta na Vuelti delala za klubske kolege, bosta pa izkoristila priložnost, če se jima ta ponudi. Mezgec bo iskal sprinterske zaključke, če do njih ne bo prišel prvi mož Giant-Alpecina John Degenkolb, Mohorič pa bo poizkusil s kakšnim pobegom, če mu bodo v Cannondalu dovolili.

Za prestiž se bodo po mnenju strokovnjakov udarili trije najboljši z letošnje dirke po Franciji, Britanec Christopher Froome, Kolumbijec Nairo Quintana in Španec Alejandro Valverde. Krog favoritov pa je veliko širši, saj bodo na španski pentlji še Italijan Vincenzo Nibali, ki bo imel zraven rojaka Fabia Aruja, Američana Teejay van Garderen in Andrew Talansky, Irec Daniel Martin, Poljak Rafal Majka in domačin Joaquim Rodriguez, ki je na španski dirki vselej dobro kolesaril. Lanskega zmagovala Alberta Contadorja ne bo v karavani, saj je po Touru zbolel in že končal sezono.

Vuelta se bo po 21 etapah in 3357 kilometrih končala 13. septembra v Madridu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.