Svet
36 ogledov

Na Tajskem umorili britanska turista

Umor britanskih turistov
1/4
EPA
Umor dveh britanskih turistov na Tajskem. Osumljen je njun prijatelj, ki naj bi ju iznakazil skoraj do neprepoznavnosti.

Trupla dveh britanskih turistov so na eni izmed plaž otoka Koh Tao našli v ponedeljek; 24-letni David Miller in 23-letna Hannah Witheridge sta bila z motiko pretepena do smrti, pri čemer sta dobila hude poškodbe tudi po obrazu.

Sprva je policija svojo preiskavo usmerila na neznanca, ki ga je ena izmed varnostnih kamer v bližini ujela, kako beži iz smeri kraja, kjer so našli trupla, potem pa je prišlo do preobrata v preiskavi. Vodja tamkajšnje policije Prachum Ruangthong je povedal, da po novem za umor sumijo prijatelja dveh pokojnih turistov. Vse naj bi bilo znano po opravljeni DNK analizi las, ki jih je v dlani držala pokojna mlada britanska turistka.

Britanec je otok zapustil kmalu po umoru oziroma po odkritih truplih; trenutno se nahaja v Bangkoku, kjer ga nadzira policija. Urando ga še niso prijeli, saj za to nimajo osnove. Policija v Bangkoku je potrdila, da gre za prijatelja pokojnega 24-letnega Britanca, ostale podrobnosti pa naj bi policija sporočila kasneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.