Magazin > Lepota & telo
143 ogledov

Kiksi naših poslancev

miha kordiš
1/3
RTVS
Sicer je bolj pomembno, kaj povedo in naredijo, a tudi oprava naših poslancev je ogledalo njihovega odnosa do državnega zbora.

Med sejo, na kateri so potrjevali novega mandatarja, so pogled pritegnili poslanci, ki so s svojimi oblačili izstopali. S stilistko Metko Reberšak smo se pogovarjali o tem, kakšna oblačila so za takšne dogodke primerna.

"Jeans definitivno ni primeren. To so dogodki, na katere se vedno pride v oblekah, ker je to znak spoštovanja in odgovornosti vsakega posameznika. Verjetno tudi sam do sebe nisi odgovoren, če prideš tako oblečen. Tudi ko greš na pogreb, ne oblečeš mini krila," je bila kritična Reberšakova. 

Od moških se v takih situacijah pričakuje, da so oblečeni v obleko in imajo kravato. "S tem pokažejo resen odnos, saj to ni tako, kot bi šel na kavo." Na vprašanje, ali je kravata nujno potrebna, odgovarja, da kravata v takih situacijah tvori paket. "Podobno je kot pri ženskah in nakitu," je povedala. 

Vprašali smo jo tudi, kaj si misli o tem, da na hlače in suknjič posameznik obleče superge. Takšno kombinacijo smo namreč ujeli na ustanovitveni seji novega parlamenta. "Meni se zdi, da tisti, ki se tako oblečejo za na tak dogodek, iščejo pozornost."

Določenim pravilom morajo slediti tudi ženske, ki naj se poslužujejo kostimov. "Ne smejo imeti golih nog, ampak vedno imeti oblečene najlonke. Krilo mora segati do sredine kolen ali pod kolena." Neprimerna bi bila tudi odločitev za izrazit dekolte. "Zdi se mi, da ženske pravila bolj upoštevajo kot moški," je dejala Reberšakova.

Komentarjev 19
  • Skippy 00:51 28.avgust 2014.

    Meni osebno je bolj pomembno njihovo delo, kot kako so oblečeni. Zato, ker bodo lepo oblečeni, vi ne boste imeli nič več.

  • d 21:23 27.avgust 2014.

    kravatarji, lepo obleceni so nam zavozili drzavo. boli me kurac kako so obleceni, lahko tud samo v gatah pridejo, naj zacnejo delat ze za drzavo in drzavljane

  • Senior 16:17 27.avgust 2014.

    Če bi bil ti poslanec, bi verjetno prišel na sejo v galošah in strganim klobukom in s tem dokazal, da si predstavnik ljudstva. Cepec!