Šport > Nogomet
23 ogledov

Na tapeti Man Utd, Arsenal in Man City

jose mourinho Youtube
José Mourinho si je na podelitvi klubskih nagrad še zadnjič v letošnji sezoni privoščil Manchester United, Arsenal in Manchester City.

Portugalski strateg, ki se je v drugi sezoni po vrnitvi na Otok spet veselil naslova angleškega prvaka, je na podelitvi klubskih nagrad nagovoril igralce in druge člane nogometnega kluba Chelsea.

Mourinho tudi tokrat ni mogel iz svoje kože, zato je priložnost izkoristil za šale na račun največjih rivalov londonskega kluba. ''Moji nogometaši niso bili deležni spoštovanja, ki si ga zaslužijo za to, kar so naredili od prvega do zadnjega dne,'' je povedal Mou in dodal: ''To so besede, ki jih zares čutim, zdaj pa imam za vas pripravljeno izmišljeno zgodbico, v kateri poskušajmo uživati.''

Prvi se je na tapeti znašel Manchester United. ''To je nogometno igrišče z dvema goloma in eno žogo, toda ena ekipa bi raje igrala brez golov,'' je povedal Portugalec, na zaslonu pa so se prikazali nogometaši v rdečih dresih. ''Ta ekipa igra zelo dobro, žoga kroži, kroži in kroži. Posest žoge je čudovita, a brez golov. Mednarodni komite Fife so zaprosili, če lahko tako igrajo, vendar so jim povedali, da to ni mogoče, da večja posest žoge ne prinaša zmag in da niso prvaki.''

''Edini'' je nato svojo pozornost preusmeril na Manchester City. ''Potem je bila še ena ekipa, ki ni bila tako radikalna. Prosila je, če lahko igrajo z enim golom. Bili so fantastični. Dosegli so ogromno golov in ti so prihajali z vseh položajev. Zadevali so in zadevali, vendar nikoli niso prejeli zadetka, ker niso imeli gola. Ponovno jim je Mednarodni odbor povedal, da ne morejo biti prvaki, ker se nogomet igra z dvema goloma,'' je občinstvo zabaval Mourinho.

Nazadnje je na vrsto prišel še Arsenal. ''Tretja ekipa je bila zelo blizu, saj je želela igrati z dvema goloma. Nekaj so jih dosegli, nekaj so jih prejeli, a bili so fantastični. Zabili so nekaj izjemnih golov, nekaj so jih tudi prejeli in bili so zelo blizu. Mednarodni odbor so prosili, če lahko igrajo samo od januarja do aprila. Odgovorili so jim, da to ni mogoče, ker je treba igrati od avgusta do maja, zato ne morejo biti prvaki,'' je povedal 52-letnik.

''In potem je tu še ena ekipa. Želeli so igrati z običajnimi pravili in vedeli so, da morajo za zmago doseči en gol več kot nasprotnik. Kako to narediš? Tako, da dosežeš veliko golov ali dosežeš enega in ne prejmeš nobenega. Uspevalo jim je na oba načina. Prejeli so veliko golov, igrali od avgusta do maja in včasih s seboj pripeljali avtobus,'' je povedal Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.