Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Na turistični prireditvi ga je ubilo obžagano deblo

Ilegalci skriti med lesom PMP Dobova
Včeraj ob enajstih zvečer je občana na turistični prireditvi ubilo obžagano deblo.

"Kriminalisti v okolici Poljan nad Škofjo Loko obravnavajo smrt moškega, ki ga je včeraj pozno zvečer med javno prireditvijo poškodovalo obžagano deblo. Moški je zaradi hudih poškodb na kraju umrl. Obvestila o dogodku kriminalisti še zbirajo," so sporočili s kranjske policijske uprave. 

Po poročanju portala za upravo in zaščito in reševanje je do nesreče prišlo nekaj pred enajsto uro zvečer na prireditvi na Starem Vrhu. 

Kot je razvidno iz javnih objav, je bil včeraj tam tradicionalni že 45. Dan oglarjev. "Obiskovalci si bodo lahko ogledali spravilo lesa, pripravo kope in njen prižig, uporabo oglja in tesanje tramov ter žaganje po starem. Potekalo bo tekmovanje dvojic v pajsanju hloda ... " so napovedali v vabilu na prireditev. 

Tomaž Ažbe, predsednik Turističnega društva Stari Vrh, ki je organizator prireditve, nam je povedal, da do tragične nesreče ni prišlo med izvajanjem programa, saj je zvečer potekala le še zabava z ansamblom. 

"Tramovi so bili na tleh. Ne vem, ali jih je dvigoval, to preiskujejo kriminalisti, ki so izprašali tudi vse priče nesreče," je še dejal. 

STA sicer poroča, da naj bi do nesreče prišlo ob demonstraciji starega običaja, ko so na vozu prevažali tram. Takrat naj bi se voz nagnil, tram pa naj bi padel na moškega, ki je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.