Svet
27 ogledov

Na ulici več golih in krvavih Špank

protest bikoborbe EPA
Čeprav se le deset odstotkov Špancev zanima za bikoborbe, namerava španska vlada ta krvavi spektakel razglasiti za kulturno dediščino. Tem načrtom nasprotujejo borci za pravice živali.

Približno petnajst mladih žensk se je pred nakupovalnim centrom Las Arenas v Barceloni, ki je nekoč služil tudi kot arena za bikoborbe, sleklo do spodnjic in se polilo z rdečo barvo. S tem so izrazile svoje nasprotovanje vladnemu načrtu, s katerim bi bikoborbe razglasili za špansko kulturno dediščino. To pomeni, da bi bikoborbe financirali tudi z denarjem ministrstva za kulturo.

"Kako lahko dogodek, na katerem mučijo in ubijajo živali, razglasijo za kulturo?" se sprašujejo pri društvu AnimaNaturalis, ki je organiziral današnji protest.

Že sedaj naj bi Španija temu „športu“ na leto namenila 500 milijonov evrov, ki ga za vzrejo živine dobijo od Evropske unije. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.