Slovenija
34 ogledov

Na voljo 4,4 milijona evrov za mlade, brezposlene do trideset let

slovenija 01.07.10 zavod za zaposlovanje, brezposelni, iskalci dela, oglasna tab Nik Rovan
Za brezposlene do 30 let na voljo 4,4 milijona evrov za usposabljanje na delovnem mestu. Ministrstvo za delo že objavilo poziv delodajalcem.

Na spletni strani zavoda za zaposlovanje je objavljeno javno povabilo za usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih, v katerega se bo lahko vključilo 2.291 brezposelnih mladih iz vse Slovenije:

"Mladi, stari do 30 let, si tako lahko izboljšajo svoje zaposlitvene možnosti, delodajalci pa usposobijo kandidate za konkretno delo, " so zapisali in dodali, da se je do sedaj v letu dni po zaključku usposabljanja na ta račun uspešno zaposlilo več kot sedemdeset odstotkov mladih brezposelnih.

Več denarja za mlade na vzhodu Slovenije

Na voljo je skoraj 4,4 milijona evrov, šestdeset odstotkov od vseh sredstev je namenjeno mladim s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji in štirideset brezposelnim mladim s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji.

V usposabljanje na delovnem mestu, ki traja dva ali tri mesece, se lahko vključijo mlajši od trideset let,  ki so najmanj tri mesece prijavljeni na zavodu za zaposlovanje, ob tem na zavodu poudarjajo, da bodo imeli prednost tisti, ki v zadnjih dveh letih še niso bili vključeni v noben program, ki so dalj časa prijavljeni med brezposelnimi: " Pri kandidatih bomo upoštevali tudi to, ali imajo socialne in zdravstvene ovire, ipd.", so še dodali ob tem.

Potni stroški in dodatek

Ko so še sporočil z zavoda za zaposlovanje, usposabljanje na delovnem mestu za brezposelno osebo praviloma traja polni delovni čas, udeleženci pa so med usposabljanjem še naprej prijavljeni pri zavodu. Za udeležbo na usposabljanju jim bo zavod mesečno povrnil potne stroške in dodatek za aktivnost.

Stroški povrnjeni tudi delodajalcem

Za dvomesečno usposabljanje brezposelnih, ki že imajo delovne izkušnje, bodo delodajalcem povrnili 370 evrov za udeleženca, za trimesečno usposabljanje iskalcev prve zaposlitve pa 493 evrov za udeleženca.

Delodajalci lahko svojo ponudbo za usposabljanje mladih brezposelnih na delovnem mestu oddajo do porabe sredstev oziroma najkasneje do konca maja prihodnje leto. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 11:34 24.julij 2016.

    Za brezposlene do 30 let na voljo 4,4 milijona evrov za usposabljanje na delovnem mestu. Ministrstvo za delo že objavilo poziv delodajalcem. In ustvarili bodo nekaj tisoč novih prekarcev ,ki ne bodo mogli ne živet in ne umret ! Zaslužili ...prikaži veči bodo posredniki z Agencijami zaposlovanja........, namesto, da bi omogočili opravljati praksa za bodoče zdravnike katerin nam primankuje.