Slovenija
23 ogledov

Razpis za sto novih delovnih mest

Slika je simbolna. Reuters
V okviru javnih del bo na voljo sto novih delovnih mest za pomoč pri sanaciji in obnovi gozdov po žledolomu. Posebnih pogojev ni, vključijo se lahko brezposelni, ki so pripravljeni in sposobni opravljati takšno delo.

Na zavodu za zaposlovanje so danes objavili novo javno povabilo za izbor programov javnih del. "Njihov namen je pomoč pri sanaciji in obnovi gozdov po žledolomu, ki je Slovenijo prizadel v letu 2014," sporočajo iz ZRSZ. 

Vključijo se lahko brezposelni, ne glede na trajanje njihove brezposelnosti, če so pripravljeni in sposobni opravljati takšno delo. 

"V okviru sanacije poškodovanih gozdov bodo tako pomagali zlasti pri izbiri drevja za sanitarni posek, varstvenih delih, meritvah prizadetih gozdnih sestojev ter pri organizaciji in usklajevanju dela," pojasnjujejo pri ZRSZ. "V sklopu obnove poškodovanih gozdov pa bodo lahko sodelovali predvsem pri pripravi tal za sajenje, sajenju sadik in njihovi zaščiti."  

Na voljo je milijon in pol

Na voljo je okvirno 1,572 milijona evrov iz slovenskega proračuna za predvidenih 100 vključitev brezposelnih v programe, ki jih bodo izvajali neprofitni delodajalci. 

Programi bodo izbrani za dve leti, tako da bodo brezposelni letos lahko vključeni  najdlje do 30. novembra 2016, prihodnje leto pa od 1. marca 2017 do 30. novembra. 2017. Javno povabilo je odprto do 1. avgusta 2016 oziroma do njegovega zaprtja zaradi porabe razpoložljivih sredstev. 

Program bo trajal dve leti

Za financiranje programov javnih del v letošnjem letu je predvidenih okvirno 600.000 EUR, prihodnje leto pa okvirno 972.000 EUR. 

Napotitev brezposelnih v izbrane programe javnih del pa bo potekala po območnih službah v tistih predelih Slovenije, kjer se še vedno soočajo s posledicami žledoloma.

Neprofitni delodajalci lahko ponudbe oddajo od 23. junija.

Zaposlili naj bi 800 ljudi, a ni bilo interesa

Državni zbor je slaba dva tedna po koncu ujme sprejel zakon o ukrepih za odpravo posledic žleda. S tem so zagotovili tudi 8,6 milijonov, s katerimi naj bi zaposlili okoli 800 ljudi, ki bi pomagali pri odpravi posledic. A povpraševanja delodajalcev, ki bi se morali prijaviti na razpise, za takšne zaposlitve na koncu sploh ni bilo. Več o tem ... 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:14 19.junij 2016.

    Razpis za sto novih delovnih mest...............tipična birokratska ! Vsak ne more biti gozdar lahko pa je vsak državni birokrat .