• Sob 12 do 23 °C
  • Ned 15 do 22 °C
  • Pon 17 do 25 °C
več na vreme.net

Težavo ima tretjina psov

0 komentarjev

Na voljo tudi brezplačni pregledi sklepov

Se vam zdi, da ima vas štirinožni ljubljenec težave s sklepi? Pripeljite ga na Sejem za ljubitelje živali, kjer ga čaka brezplačen pregled.

Vanda Levstik / Domžale

 

K obolenjem gibalnega aparata večinoma nagnjene velike pasme psov. (Foto: Profimedia)

Na sejmu bo namreč tudi biotehnološko podjetje Animacel, ki z matičnimi celicami zdravi obolele sklepe psov. Za pojasnilo: gre za celice, ki imajo sposobnost razvoja v različna tkiva, kar pomeni, da jih uporabijo za nadomeščanje organov in vzgajanje novih tkiv. Zdravljenje je uspešno pri devetdesetih odstotkih pacientov, uporablja ga večina slovenskih veterinarjev; več o tem vam bodo povedali sami.

Na voljo brezplačen pregled

Če torej opažate, da je vaš pes manj aktiven, bodisi občasno šepa, težko vztaja ali oklevaja pri skoku v avto, priporočamo, da ga pripeljete kar na na njihovo stojnico, na Sejem za ljubitelje živali. Na voljo vam bo namreč tudi brezplačni pregled Veterinarskega centra Miklavžin.

Priporočamo vam, da se na pregled prijavite še pred začetkom sejma, na naslov: luka.mohoric@animacel.com

Katere bolezni zdravijo?

Ekipa podjetja Animacel biotehnologija  
Z matičnimi celicami zdravjo osteoartritis, displazijo kolkov in komolčnega sklepa. V primeru, da lastniki opazijo šepanje in znake bolečine v sklepih se oglasijo pri veterinarju, ki postavi ustrezno diagnozo na podlagi katere potem pripravijo ustrezno zdravljenje. Zdravljenje lahko opravijo veterinar pri katerem je bil opravljen osnovni pregled in na katerega so lastniki navajeni.

Zdravljenje in stranski učinki

Za zdravljenje sta potrebna samo dva obiska pri veterinarju. Na prvem veterinar postavi diagnozo in opravi odvzem za lešnik velikega koščka maščobe pod kožo živali. Že dva tedna po tem lahko tisočkrat namnožene matične celice aplicirajo v problematičen

Matične celice veterinar injecira v sklep  
sklep.

Veterinar celice injicira v sklep, žival pa po tem potrebujejo posebnega mirovanja.

Prvi učinki so vidni že po dveh mesecih, lastniki pa poročajo, da so živali spet živahne, pripravljene na igro in sposobne sprehodov.

Po šestih do osmih mesecih je nato videti izboljšanje, ki je dolgotrajno. Bolečine ni več, večina lastnikov pa povsem opusti zdravljenje s protibolečinsko terapijo. Kot pojasnujejo pri podjetju, pri več kot tristo zdravljenih živalih niso zasledili stranskih učinkov. 

Na sejem s psom

Če boste na Sejem za ljubitelje živali prišli s psom, prinesite s seboj potni list, kjer je razvidno, da je cepljen proti steklini. Na sejmu bodo pse in njihove skrbnike čakale številne aktivnosti in zanimivosti. 

vanda.levstik@zurnal24.si

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima