Vizita za živali > Festival
26 ogledov

Na voljo tudi brezplačni pregledi sklepov

Nemški ovčar Profimedias
Se vam zdi, da ima vas štirinožni ljubljenec težave s sklepi? Pripeljite ga na Sejem za ljubitelje živali, kjer ga čaka brezplačen pregled.

Na sejmu bo namreč tudi biotehnološko podjetje Animacel, ki z matičnimi celicami zdravi obolele sklepe psov. Za pojasnilo: gre za celice, ki imajo sposobnost razvoja v različna tkiva, kar pomeni, da jih uporabijo za nadomeščanje organov in vzgajanje novih tkiv. Zdravljenje je uspešno pri devetdesetih odstotkih pacientov, uporablja ga večina slovenskih veterinarjev; več o tem vam bodo povedali sami.

Na voljo brezplačen pregled

Če torej opažate, da je vaš pes manj aktiven, bodisi občasno šepa, težko vztaja ali oklevaja pri skoku v avto, priporočamo, da ga pripeljete kar na na njihovo stojnico, na Sejem za ljubitelje živali. Na voljo vam bo namreč tudi brezplačni pregled Veterinarskega centra Miklavžin.

Priporočamo vam, da se na pregled prijavite še pred začetkom sejma, na naslov: luka.mohoric@animacel.com

Katere bolezni zdravijo?

Animacel | Avtor: Animacel Animacel
Z matičnimi celicami zdravjo osteoartritis, displazijo kolkov in komolčnega sklepa. V primeru, da lastniki opazijo šepanje in znake bolečine v sklepih se oglasijo pri veterinarju, ki postavi ustrezno diagnozo na podlagi katere potem pripravijo ustrezno zdravljenje. Zdravljenje lahko opravijo veterinar pri katerem je bil opravljen osnovni pregled in na katerega so lastniki navajeni.

Zdravljenje in stranski učinki

Za zdravljenje sta potrebna samo dva obiska pri veterinarju. Na prvem veterinar postavi diagnozo in opravi odvzem za lešnik velikega koščka maščobe pod kožo živali. Že dva tedna po tem lahko tisočkrat namnožene matične celice aplicirajo v problematičen

Matične celice | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
sklep.

Veterinar celice injicira v sklep, žival pa po tem potrebujejo posebnega mirovanja.

Prvi učinki so vidni že po dveh mesecih, lastniki pa poročajo, da so živali spet živahne, pripravljene na igro in sposobne sprehodov.

Po šestih do osmih mesecih je nato videti izboljšanje, ki je dolgotrajno. Bolečine ni več, večina lastnikov pa povsem opusti zdravljenje s protibolečinsko terapijo. Kot pojasnujejo pri podjetju, pri več kot tristo zdravljenih živalih niso zasledili stranskih učinkov. 

Na sejem s psom

Če boste na Sejem za ljubitelje živali prišli s psom, prinesite s seboj potni list, kjer je razvidno, da je cepljen proti steklini. Na sejmu bodo pse in njihove skrbnike čakale številne aktivnosti in zanimivosti. 

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.