Šport
78 ogledov

Na Vuelti v umetni komi, zdaj iz bolnišnice

Kris Boeckmans EPA
Belgijski kolesar Kris Boeckmans je naposled le zapustil bolnišnico. Skupil jo je na dirki po Španiji.

Kris Boeckmans je na Dirki po Španiji grdo padel ter utrpel hude poškodbe. Prepeljan je bil v bolnišnico, kjer je bil večino časa v umetni komi. Kasneje so ga prepeljali v Belgijo, kjer je nadaljeval z zdravljenjem.

Boeckmansu letošnja Vuelta vsekakor ne bo ostala v lepem spominu. Med 8. etapo se je namreč poizkušal osvežiti z vodo iz bidona, pri tem pa je spregledal luknjo na cesti ter zelo grdo padel in negibno obležal. Utrpel je resne poškodbe obraza, pretres možganov, polomljena rebra ter predrti obe pljučni krili. Zaradi resnosti poškodb je nato več kot teden dni prebil v umetni komi.

Pred desetimi dnevi je končno uspel zapustiti bolnišnico v Murcii, prepeljan je bil v domovino, kjer je prestal številne operacije obraza, saj je imel zlomljeno čeljust, zobe ter nos. V četrtek je 27 dni po nesreči le zapustil bolnišnico. Ne le da jo je zapustil, celo sam je odkorakal iz nje. Ob tem dogodku je tudi objavil sliko na Twitterju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.