Slovenija > Črna kronika
149 ogledov

Nabral 16 kg gob in si prislužil kazen

Vaščani so bili začudeni, ko jim je pilot povedal, da je prišel nabrat gobe za m Žurnal24 main
Policisti so zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov ustavili 51-letnika. Med kontrolo so ugotovili, da je nabral preveč gob.

Kranjski prometni policisti so v sredo okoli 14. ure v Podbrezjah pri Kranju zaradi nezanesljive vožnje in uporabe mobilnega telefona med vožnjo ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila iz Tržiča.

V postopku so ugotovili, da je v vozilu prevažal 16 kilogramov gob, ki jih je nabral tisti dan. O sumu nezakonitega dejanja so obvestili inšpektorat za kmetijstvo in okolje, zaradi kršitve prometnih pravil pa so mu izdali plačilni nalog z globo 240 evrov, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Naberemo lahko le dva kilograma gob

Pri gobarjenju je treba upoštevati tudi omejitve iz uredbe o varstvu samoniklih gliv in predpise na področju gozdarstva in varstva gozdov. Tako lahko posameznik na dan nabere največ dva kilograma gob, ki morajo biti grobo očiščene že na rastišču.

Pri nabiranju ne smemo uporabljati pripomočkov, ki bi lahko poškodovali rastišče ali podgobje. Nabrane gobe moramo prenašati v zračni in trdi embalaži. Če te določbe kršimo, je globa najmanj 208,65 evra.

Komentarjev 21
  • Janko Kotnik 16:09 12.september 2013.

    Jože, dal sem ti plus za cinizem :)

  • Ferluci 16:04 12.september 2013.

    Ha ha - junaško delo!

  • zic 15:54 12.september 2013.

    verjetno bi sam vse gobe požru!!!???