Šport
15 ogledov

Nachbar: Navijači, pomagajte!

boštjan nachbar Saša Despot
Boštjan Nachbar proti Poljski znova računa na glasno podporo navijačev. "Mi se moramo dokazati na parketu, oni na tribunah," pravi slovenski reprezentant.

"Poljaki bodo igrali sproščeno, igrajo svojo zadnjo tekmo na prvenstvu. Že zdaj pozivam vse navijače ... Če smo jih kdaj potrebovali, je to zdaj. Ne proti Španiji, ne proti Češki, potrebujemo jih tokrat. Mi se moramo dokazati na parketu, navijači pa na tribunah," je pred dvobojem s Poljsko, ki se bo začel ob 21. uri, dejal Boštjan Nachbar.

Slovencem lahko napredovanje sicer prepreči le še čudež. Neljubi scenarij bi se zgodil ob visoki zmagi Poljske nad Slovenijo ter uspehu Češke nad Hrvaško za natančno dve točki. Naredil bi se namreč krog treh reprezentanc z enako razliko v koših, zato bi o napredovanju odločal količnik med danimi in prejetimi koši.

Slovenski igralci so bili po hudem boju s Hrvati in porazu po podaljšku razočarani, a Nachbar pravi, da zato še ni konec sveta. "Božo (Maljković, op. p.) je nas in verjetno tudi medije pred prvenstvom opozoril, da ne bomo dobili vseh tekem. To se je tudi pokazalo. Zavedamo se, da ni nihče popoln. Zdaj bo do izraza prišla naša glava, to, kako smo mentalno močni. Do tekme s Hrvaško smo trikrat zmagali in to nam je dalo krila, poraz pa nas ne sme povsem potreti. Mislim, da nas tudi ne bo."

Komentarjev 4
  • vico 13:12 09.september 2013.

    obcinstvo je pa kot u gledaliscu...

  • vladek 11:50 09.september 2013.

    Sedaj se vidi da nobeden Slo.trener noče prevzeti reprezentanco iz prostih razlogov ker v njej ne igrajo Slovenci.Dejmo Zdovc,Sagadin naredite spet ta pravo reprezentanco LP Slovenija

  • rogixl 11:37 09.september 2013.

    Upam da bodo tudi navijači vstrajali do konca.Najboljši scenarij za danes je zmaga Češke in zmaga Slovenije.