Slovenija > Jaz poročam
49 ogledov

"Načrtovalcem se je očitno utrgalo"

pocinkana pot Bralka
Urejanje borovega gozdička za občinsko stavbo v Novi Gorici je zmotilo bralca.

"Načrtovalcem okolju prijaznega, dejansko predvolilnega, šminkanja mesta se je očitno utrgalo. Račke iz bajerja ne morejo verjeti tistemu, kar vidijo. V ponazoritev te oslarije je treba povedati, da so na vrtičkih občanom predpisali postavitev lesenih ut in da se borijo za to, da bi bile klopce na Bevkovem trgu iz domačega lesa iz Trnovskega gozda," je bralec komentiral urejanje gozdička  za občinsko stavbo v Novi Gorici.

Z občine so nam pojasnili, da bo iz pocinkanega železa zgrajena le nosilna konstrukcija poti. "Nanjo bo položen macesnov pod. Gre za sibirski macesen, ki je obstojen na zunanjih površinah. Slovenski macesen je primeren za notranjost prostorov, za zunaj pa ne zaradi ukrivljanja in smoljenja. Klopce na Bevkovem trgu bodo prav tako iz sibirskega macesna iz enakega razloga – zaradi obstojnosti materiala."

Urejanje gozdička poteka skladno s projektno dokumentacijo. Na območju gozdička se urejata dve pešpoti, ena na severnem delu ob novem rolkarskem poligonu in ena na južni strani gozdička. "Skupaj z davkom znaša vrednost urejanja območja skupaj z materiali 98.000 evrov," so nam še povedali in dodali, da bodo dela opravljena v prvi polovici aprila.

Komentarjev 3
  • kapibara 17:36 15.marec 2014.

    Če je pa to rezultat veleumnih kvazi krajinskih arhitektov... bog pomagaj nam , napram tej vsiljeni kučanovi Ćerki, v ponos nam SLOVENCEM Planici...

  • erikkk 11:50 15.marec 2014.

    Tole je hudo hrdo videt ...

  • Žurnalček 08:13 13.marec 2014.

    Pa kaj bi radi po blatu hodil al kaj. Če vam ni všeč dejte to prestavt v Mostec , bomo veseli darila !