Ambient
36 ogledov

Načrtovanje vašega doma

Načrtovanje
1/5
Idejum
Ko načrtujete svoj dom je modro sodelovati z arhitektom. Bodisi gre le za nekaj notranjih premikov v stanovanju bodisi je zasnovan celoten objekt.

Kvaliteten arhitekt vam ne bo ponudil hiše na ključ, temveč vam bo pomagal do ključa hiše. Prva faza idejne zasnove je izrednega pomena. Običajno jo pri hišah iz katalogov preskočimo ali jo zgolj površinsko pregledamo. Vselimo se v prodajni paket in počasi spoznavamo pomanjkljivosti, na katere nas ni nihče opozarjal. Vsaka arhitektura je specifičen objekt v kontekstu, saj univerzalnost ne obstaja.

Še obstajajo tisti, kateri prenašajo sporočilo o varstvu kulturne dediščine, ki ga v splošnem v Sloveniji več ne znamo koristiti.  Kot rezultat imamo šokantne prenove, novogradnje in prizidke, ki so povsem odtujeni z modrostjo in uporabnostjo graditeljev nekoč. Takšni domovi so nefunkcionalni in energetsko potratni. Veliko jih je hkrati zgrajeno tudi na črno. S pomočjo Idejum nepremičnin boste dobili paket znanja iz arhitekture, pomoč v primeru prodaje ali nakupa bivalne enote, ter človeka, kateremu je mar tako za funkcionalnost znotraj štirih sten, kot prijetno zunanjo podobo slovenske hiše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.