Šport > Nogomet
17 ogledov

Nad Berlinski zid z dletom in kladivom

salomon kalou EPA
Nekdanjemu napadalcu Chelseaja grozi kazen v višini 10.000 evrov, ker je za potrebe promocijskega videa odkrušil del Berlinskega zidu.

Salomon Kalou je v sodelovanju z medijsko hišo ARD posnel promocijski video, ki so ga v televizijskem prispevku predvajali pred sobotno ligaško tekmo med Hertho Berlin in Schalkejem (2:2).

Kalou je z dletom in kladivom odkrušil del Berlinskega zidu in s tem simbolično napovedal, da se bo prebil skozi obrambo nasprotnika. Gre za enega največjih ohranjenih delov zidu, ki ga krasi široka paleta grafitov.

kialo zid dleto kladivo | Avtor: ARD Sportschau ARD Sportschau
''Ko sem zagledal posnetek, sem skoraj padel s stola,'' je povedal Kani Alavi, predsednik Eastside Gallery, ki ima v lasti avtorske pravice za omenjene grafite. ''Dobro plačani nogometaš si povečuje marketinško vrednost na račun državnega spomenika. Brez spoštovanja. In z očitno podporo televizije. Če okoli galerije ne patruljira policija, še ne pomeni, da lahko počneš, kar hočeš. Če bi to storil na Brandenburških vratih, bi ga zagotovo aretirali,'' je bil ogorčen Alavi.

Policija je po prejemu uradne prijave začela s preiskavo, Kalouju pa grozi približno 10.000 evrov denarne kazne. ''To se ni zgodilo prvič. Pred leti je nekdo brez dovoljenja šaril po zidu in dobil kazen 2500 evrov,'' je dodal Alabi. Podobno ogorčen je bil ob prispevku tudi novinar Gerhard Delling. ''Res je vzel košček zidu. Prelepega Berlinskega zidu!'' je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.