Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Nad Nemca z mačeto zaradi parkiranja

Poreč 24 Sata.hr
V Rabcu se je vnel spor zaradi parkiranja vozila, ki bi se za nemškega turista lahko končal krvavo.

V Rabcu se je 72-letni domačin z okolice Labina znesel nad devet let starejšim turistom iz Nemčije. Hrvat je poskušal s kamenjem onemogočiti dostop do parkirnega prostora, kjer svoje vozilo pušča dopustnik iz Nemčije. Slednji pa je ovire začel odstranjevati oziroma kamenje metati stran, kar je Hrvata očitno tako razburilo, da ga je najprej verbalno napadel, nato pa proti njemu nekajkrat zamahnil še z mačeto. Med tem prepirom je 72-letnik 81-letnika tudi poškodoval, poroča hrvaški portal 24sata.

"Zaradi kršitve javnega reda in miru ter nedovoljene hrambe orožja po zakonu o orožju, je zoper 72-letnega moškega že podan obdolžilni predlog na sodišče. Pristojnemu državnemu tožilstvu pa bo posredovano še naznanilo suma kaznivega dejanja," pojasnjujejo na istrski policijski upravi.

To je sicer že drugi napad na tuje turiste, ki dopustujejo v teh dneh na Hrvaškem. Pred dnevi je v Poreču natakar enega od gostinskih lokalov brutalno pretepel Nizozemca.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 10:46 29.julij 2014.

    Tole zna biti malo drugače kot je opisano. Zakaj bi nekdo z kamenjem nekaj zagradil . Prvo vprašanje pri tem je ČIGAVO ZEMLJIŠČE je sporni del . Tudi če je državno , je lahko domačin pričakoval dovoz kamiona z materialom ...prikaži več ali pa je z samim parkiranjem onemogočal promet domačinom ali njemu. Nikjer niste tudi navedli ali je bilo na tem mestu P dovoljeno ali ne. Če bi navedli ta dva elementa - lastništvo in P- bi bil dogodek popolnoma jasen in razumljiv, tako je pa to čista rumena zadeva. Če ne moreš nekoga odstraniti s svoje lastnine , ki ni v javni uporabi pač moraš vzeti v roke nekaj , kar bo vsiljivca odvrnilo od njegovega namena.

  • c1305166 10:08 29.julij 2014.

    A si ti mal ksenofoba?

  • Leon Plemeniti 09:57 29.julij 2014.

    BALKANOIDI PRFUKNENI