Šport
26 ogledov

Slovenski rezervisti namučili Kolumbijce

Olimpija Radomlje Stožice  Prva liga TS
1/24
Twitter PrvaLigaSi
Reprezentanca Slovenije, ki se je v Stožicah predstavila brez nosilcev igre, je dobro parirala trenutno tretji reprezentanci sveta po Fifini lestvici in iztržila minimalen poraz (0:1).

Reprezentanca Slovenije se je tokrat petič merila z izbrano vrsto iz Južne Amerike in zabeležila peti poraz: leta 2001 je na prijateljski tekmi v Kopru izgubila z Urugvajem (0:2), leto kasneje s Paragvajem na mundialu (1:3), ter letos še enkrat proti Urugvaju (0:2) in Argentini (0:2).

Tokrat so Slovenci odigrala dokaj enakovredno srečanje s četrtfinalisti zadnjega SP, čeprav je manjkalo sedem standardnih nogometašev. Ob kapetanu Boštjanu Cesarju so v ekipi manjkali še Samir Handanović, Mišo Brečko, Valter Birsa, Andraž Kirm, Milivoje Novaković, Zlatan Ljubijankić in Dalibor Stevanović

Namesto njih so se v kadru znašli Robert Berić, Damjan Bohar, Goran Cvijanović, Džengis Čavušević, Erik Janža in Petar Stojanović. Za nastop je kandidiral tudi napadalec Benjamin Verbič, a je odpadel zaradi poškodbe. Pri Kolumijcih je zaradi poškodbe manjkal eden največjih zvezdnikov Radamel Falcao.

Dober začetek

Tekma se je sicer za slovensko izbrano vrsto začela zelo vzpodbudno. Že v tretji minuti je po kombinaciji z Robertom Berićem nevarno sprožil Nejc Pečnik, a je žoga po njegovem strelu z 20 metrov švignila mimo desne vratnice kolumbijskega gola. Južnoameričani so nato prevzeli pobudo, a si resnejše priložnosti niso pripravili. Po podaji iz prostega strela je z glavo precej nenevarno sicer poizkusil član dortmundske Borussie Adrian Ramos.

V 15. minuti si je rumeni karton prislužil debitant Erik Janža, ki je za dres povlekel zvezdnika Juana Cuadrada, ki ga je pred tem lepo ukanil. Videli smo še nekaj predložkov in strelov z razdalje s strani gostov, v 23. minuti pa je do prostega strela z nevarnega položaja prišla tudi Slovenija, a je Pečnik, tokrat tudi kapetan izbrane vrste kot nogometaš z največ nastopi, sprožil v živi zid. V 26. minuti je levi bok domačih prebil Juan Cuadrado, a ni našel soigralca pred vrati.

"Hinavski" gol Kolumbije

Kolumbija je nato za nekaj trenutkov skrila žogo Slovencem, toda domači so se dobro odzvali, zdržali pritisk in krenili v nekaj nevarnih protinapadov, ki pa se niso končali z zaključnim strelom. Obetavno situacijo sta po dobri kombinaciji na levi ustvarila tudi Erik Janža in Dejan Lazarević, slednji pa je z okrog 20 metrov nameril mimo gola Camila Vargasa.

V 43. minuti pa so Kolumbijci povedli. Gostje so, najbrž s prekrškom, odvzeli žogo Lazareviću in krenili v protinapad ter izsilili prekršek. Katanec, ki je imel skozi celoten prvi polčas veliko pripomniti čez sodnike, je ostro protestiral, tako kot igralci Slovenije, gostje pa so na hitro izvedli prosti strel, do žoge je prišel Ramos, ki je preigral Jana Oblaka in zadel prazno mrežo ter postavil izid polčasa. Slovenski selektor je ob odhodu v slačilnico povedal nekaj krepkih grškemu sodniku Andreasu Pappasu

Kurtić hitro dvakrat zapretil

Na začetku drugega polčasa je Katanec opravil štiri menjave, namesto Janže, Dominika Maroha, Martina Milca in Gorana Cvijanovića so vstopili Peter Stojanović, Siniša Anđelković, Andraž Struna in Jasmin Kurtić. Slednji je že v 48. minuti zadel živi zid iz obetavnega prostega strela, v 54. minuti pa je za malo zgrešil vrata gostov, ki ob polčasu niso menjali.

Kmalu zatem je Damjan Bohar nadomestil Lazarevića, pri gostih pa je Carlos Carbonero zamenjal Abela Aguilarja. V 61. minuti smo videli prosti strel Jamesa Rodrigueza iz ugodnega položaja, a je zvezdnik madridskega Reala meril mimo vrat. Sledila je nova serija menjav, pri domačih je namesto Berića vstopil Džengis Čavušević. V 68. se je za prodor odločil Struna, sprožil s 25 metrov, a točno v vratarja Vargasa.

V 73. minuti je zelenico zapustil Rodriguez, v 80. pa še Cuadrado. Vmes je Slovenija zapravila eno lepših priložnosti, ko je po predložku Rajka Rotmana mimo vrat zaključil Bohar.

Videli smo še nekaj poskusov z razdalje na obeh straneh, ki pa so končali v golavtu ali v bloku. Tempo igre je razumljivo precej padel, Kolumbijci pa so se osredotočili na zadrževanje žoge. Srečanje se je, po štiriminutnem sodniškem dodatku, v katerem je s prostega strela močno poskusil Pečnik, končalo z minimalno zmago gostov (0:1).

Prijateljska tekma:

Slovenija : Kolumbija 0:1 (0:1)
Ramos 43.

Slovenija: Oblak; Milec (od 46. Struna), Maroh (od 46. Anđelković), Samardžić, Janža (od 46. Stojanović); Filipović, Rotman, Pečnik, Cvijanović (od 46. Kurtić), Lazarević (od 59. Bohar); Berić (od 67. Čavušević).

Kolumbija: Vargas, Armero, Murillo, Franco, Arias (od 64. Bocanegra), Aguilar (od 58. Carbonero), Mejia (od 87. Sanchez), Cuadrado, Rodriguez (od 73. Chara), Gutierrez, Martinez (od 64. Quintero).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.