Magazin > Lepota & telo
193 ogledov

Nad konice z ognjem

Postopka nikar ne preizkušajte sami. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Postopek žganja las pri nas obnorel znane.

"Lase po oljenju dobro prečešemo, nato pride na vrsto ogenj," nam je postopek žganja las opisala kozmetologinja in tuinologinja Marjana Velkovrh - Šana. Postopek je dobro poznan med Indijanci in Filipinci, tudi na Balkanu, namenjen pa je zdravljenju las, je razložila Velkovrhova. Za ognjeno obdelavo je treba odšteti od 25 do 45 evrov, odvisno od gostote las in uporabljenih olj. Postopka pa nikar ne preizkušajte sami!

Masaža, nato ogenj

Najprej je potrebna masaža z oljem, ki temeljito prekrvavi lasišče ter dobro vpliva na počutje in lase, je začetek postopka opisala kozmetologinja. Uporabljajo se različna olja, odvisno od strukture las (sezamovo, arganovo, kačje, mandljevo ali olje amla). Po oljenju in masaži pride na vrsto ogenj. Šop za šopom zavijemo v rolo in lase pregrejemo z ognjem, uničene konice pa preprosto zažgemo, je pojasnila Velkovrhova. Po tem postopku zažgane konice znova naoljimo in prečešemo lasišče.

Navdušeni zvezdniki
Postopek je pri nas navdušil znane obraze, nam je zaupala sogovornica. Pevka Anđa Marić nam je priznala, da so njeni lasje z ognjem doživeli preporod, saj so bili prej dodobra uničeni. Postopek je preizkusila že dvakrat, in kot je zatrdila, ga ne namerava opustiti.

Ogenj krepi lase
Žganje lase krepi in ne uniči njihove celične strukture, je poudarila Velkovrhova. Ogenj pomaga, da zdravilne učinkovine olja prodrejo globlje v lase in jih s tem krepijo, obenem pa se bolj lesketajo, je povedala sogovornica. Uporaba kakovostnega orehovega olja pri tem postopku zavira sivenje las, je dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.