Magazin > Lepota & telo
47 ogledov

Nad smrčanje s sokom

zelenjavni sok, korenčkov sok Žurnal24 main
Smrčanje lahko zmanjšate ali odpravite s svežim sokom. Velja poskusiti, saj si želite mirnega spanca.

Smrčanje je neprijetno tako za tiste, ki smrčijo, kot za tiste, ki mu prisostvujejo. Eden od dejavnikov, ki pripomorejo k smrčanju, je odvečna sluz, ki se nabira v grlu in nosni votlini. Če jo boste odstranili, boste smrčanje zmanjšali ali celo odpravili.

Eden od najpreprostejših načinov, kako to doseči, je s pripravo sokov. Sok pripravite iz svežih sestavin in ga zaužijete zjutraj na tešče. Pomembno je, da je v soku zadosten delež zelenjave, ki bo olajšala in pospešila prebavo. Ljudje imajo raje sadne sokove, saj so bolj sladki. Na tem mestu je treba poudariti, da je v sadju veliko sladkorja. Izjema so limone in limete, saj ne vsebuje toliko fruktoze kot drugo sadje. Njihov tipičen okus bo pomagal zakriti grenak okus nekatere temno listne zelenjave. 

Naslednji recept vam bo pomagal pri odstranjevanju odvečne sluzi. Potrebujete 2 jabolki, 2 korena, četrtino limone in za noht ingverja. Vse skupaj zmešajte in spijte zjutraj na tešče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.