Šport
14 ogledov

''Federer bo spet igral odličen tenis''

rafael nadal Reuters
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je prepričan, da bo Roger Federer prihodnje leto spet ujel svojo staro formo.

Sezona 2013 ni bila sezona Rogerja Federerja. Švicar se prvič po letu 2002 ni uvrstil v finale turnirja za grand slam in je do tega trenutka osvojil le eno turnirsko lovoriko.

roger federer | Avtor: EPA EPA

Federer kljub občutnemu upadu forme še vedno vzbuja strahospoštovanje – ne nazadnje govorimo o zmagovalcu 17 turnirjev za grand slam – in Nadal je prepričan, da njegov veliki rival še ni rekel zadnje besede.

''Ne dvomim, da bo igral bolje kot v letošnji sezoni. O tem ni nobenega dvoma. Njegov talent mu omogoča, da je še vedno eden izmed favoritov za zmage na največjih turnirjih na svetu. Nima smisla razpravljati o tem, ali lahko spet pride na prvo mesto lestvice ATP, saj mislim, da to ni njegov cilj. Na vrhu lestvice je preživel dolgo časa,'' je povedal Nadal.

Federer je na teniškem prestolu kraljeval 302 tedna – več kot katerikoli drugi tenisač v zgodovini ATP-lestvice. Maestro je preteklo nedeljo zaigral v finalu domačega turnirja v Baslu, kjer ga je v treh nizih premagal Argentinec Juan Martín del Potro.

''Prepričan sem, da z njim še ni konec. Trdo bo delal med premorom in se pripravil na leto 2014. Prepričan sem, da bo spet igral odličen tenis,'' je napovedal Nadal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.