Šport
26 ogledov

Nadal in Federer se bosta srečala že v četrtfinalu

rafael nadal roger federer EPA
Prireditelji turnirja v Wimbledonu so opravili žreb. Trije izmed štirih glavnih favoritov so v spodnji polovici tabele.

V četrtfinalu bi na podlagi žreba tako lahko spremljali dvoboj sedemkratnega zmagovalca Rogerja Federerja, tretjega nosilca, in dvakratnega dobitnika lovorike Rafaela Nadala, sicer drugega nosilca.

Prvi nosilec Novak Đoković, ki je turnir na sveti travi osvojil leta 2011, je imel pri žrebu precej sreče. Žreb ga je namreč postavil v zgornji del tabele, v katerem ne bo drugega nosilca Britanca Andyja Murrayja niti šestega nosilca Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. Slednja sta eden izmed možnih četrtfinalnih parov. Zmagovalca možnih dvobojev Murray - Tsonga in Federer - Nadal se bosta pomerila v polfinalu.

Lažja pot za Đokovića

V zgornjem delu so med favoriti ob Đokoviću še četrti nosilec Španec David Ferrer in sedmi nosilec Čeh Tomaš Berdych, kar pomeni, da bi se Srb z možnim glavnim tekmecem, Nadalom, Federerjem ali Murrayjem, za lovoriko pomeril šele v finalu. Če se bodo uvodni dvoboji izšli po načrtih prvega nosilca, se bo Đoković za polfinale meril z Berdychom, Ferrer pa bo v možnem četrtfinalu prekrižal lopar z Argentincem Juanom Martinom del Potrom, osmim nosilcem turnirja. Zmagovalca možnih dvobojev Đoković - Berdych, Ferrer - Del Potro pa se bosta udarila v polfinalu.

Murray, Federer in Nadal bodo na igrišče stopili že v ponedeljek, uvodni dan turnirja. Murrayja čaka Nemec Benjamin Becker, Federerja Argentinec Martin Alund, Nadala pa Belgijec Steve Darcis. Đoković bo prvi dvoboj odigral v torek, njegov nasprotnik pa bo Nemec Florian Mayer.

Težak izpit za Sereno v drugem kolu

V ženskem delu razpredelnice sta v zgodnjem delu razpredelnice prva nosilka Serena Williams in Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki jo je Američanka premagala v lanskem finalu. Druga in tretja nosilka Viktorija Azarenka in Marija Šarapova sta v spodnjem delu razpredelnice.

Polona Hercog | Avtor: Reuters Reuters
Williamsova, ki je na odprtem prvenstvu Francije osvojila svoj že 16. "major", bo turnir odprla v torek z dvobojem proti Luksemburžanki Mandy Minella, v drugem krogu pa bi se lahko pomerila s Kitajko Zheng Jie.

Brez naših deklet pri posameznicah

Slovenija, potem ko sta že v kvalifikacijah izpadli Polona Hercog in Tadeja Majerič, ne bo imela predstavnice v posamični konkurenci, zato pa bodo na wimbledonski travi na glavnem turnirju zaigrali trije Slovenci. Grega Žemlja (53. z lestvice ATP) se bo v prvem krogu udaril z Američanom Michaelom Russellom (97.), tekmec Aljaža Bedeneta (92. na lestvici ATP) je Argentinec Leonardo Mayer (80.), Blaža Kavčiča (132.) pa čaka Nemec Jan-Lennard Struff (116). Vsi trije Slovenci so v zgornjem delu razpredelnice.

Katarina Srebotnik bo na turnirju v Wimbledonu igrala v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo, s katero sta tretji nosilki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.