Šport
15 ogledov

''Nadal je fizično prava zver''

op avstralije rafael nadal
1/23
EPA
Avstralski mladenič Thanasi Kokkinakis, ki je v drugem krogu OP Avstralije izgubil proti Rafaelu Nadalu, je pohvalil fizične sposobnosti prvega igralca sveta.

Avstralski teniški up Thanasi Kokkinakis je v prvem krogu domačega grand slama premagal Nizozemca Igorja Sijslinga in zabeležil svojo prvo zmago na enem izmed štirih največjih turnirjev. Mladenič je v drugem krogu naletel na razpoloženega Rafaela Nadala, ki je predčasno končal njegovo zgodbo o uspehu, a napovedal, da 17-letnika čaka svetla prihodnost.

''Ima priložnost, da postane odličen tenisač,'' je povedal Nadal, ki je dosegel 39 winnerjev in petkrat odvzel servis mlademu Avstralcu. ''Takšno je moje mnenje. Vse ima. Lani je zaigral v dveh finalih na grand slamih v mlajši konkurenci in čaka ga lepa prihodnost. Še naprej mora trenirati in zgodilo se bo,'' je prepričan nekdanji zmagovalec OP Avstralije, ki se je v Melbourne vrnil prvič po letu 2012, ko je v skoraj šesturnem finalu izgubil proti Novaku Đokoviću.

Kokkinakis je bil zadovoljen s svojim debijem na turnirjih za grand slam, razkril pa je, na katerem področju ima največ prostora za izboljšave. ''Najbolj moram izboljšati fizično pripravo. To najbolj izstopa. Nadal je fizično prava zver,'' je številko ena svetovnega tenisa pohvalil 17-letnik.

Nadal se bo v tretjem krogu pomeril s Francozom Gaelom Monfilsom, ki ga je pred slabima dvema tednoma premagal v finalu turnirja v Dohi.

Murray dobil 23 zaporednih točk

Uvrstitve v drugi krog se je veselil tudi povratnik po poškodbi Andy Murray, ki tudi v drugem obračunu ni oddal niza. Britanski tenisač je slavil s 6:2, 6:2, 7:5, čeprav je v tretjem nizu že zaostajal z 1:5. Četrti igralec sveta je v zaključku obračuna osvojil 23 zaporednih točk. ''Mislim, da je to največ zaporednih točk, kar sem jih kdajkoli osvojil v svoji karieri. Ne vem, kako mi je uspelo. Verjetno je bil nekoliko živčen, kar je pomagalo. Začel je grešiti, jaz pa sem prilagodil svojo taktiko,'' je po zmagi proti Francozu Vincentu Millotu dejal Murray.

Agresivni Federer izločil Kavčiča

Brez izgubljenega niza je z nasprotnikom v drugem krogu opravil tudi Roger Federer, ki je izločil najboljšega slovenskega tenisača Blaža Kavčiča.

Švicarski maestro je po manj kot uri igre že vodil z 2:0 v nizih, v tretjem pa je Kavčič vendarle ponudil nekaj odpora, a na koncu popustil pod pritiski vročine in zmagovalca 17 turnirjev za grand slam. ''Vesel sem, da sem se na tako vroč dan uspel uvrstiti naprej. Prva dva niza sta bila zelo dobra. Igral sem agresivno in izšlo se je,'' je povedal Federer, ki ga po novem spremlja nekdanji teniški as Stefan Edberg.

''Na trenutke sem bil preveč agresiven, vendar sem raje preveč agresiven kot pa pasiven. Na servisu sem bil neprebojen in to je najbolj pomembno,'' je dodal 32-letnik.

Bautista-Agut šokiral Del Potra

Prvovrstno presenečenje četrtega dne pa je pripravil Španec Roberto Bautista-Agut, ki je v petih nizih izločil petega nosilca Juana Martina Del Potra in se prvič v karieri uvrstil v tretji krog turnirja za grand slam. ''Zalo dobro ga poznam in menim, da je odigral odlično,'' je priznal Del Potro. ''Odigral je kar nekaj neverjetnih udarcev. Na brejk žoge je odlično serviral. Winnerje je dosegal na backhand in forehand strani,'' je dodal Argentinec, sicer predvideni četrtfinalni nasprotnik Rafaela Nadala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.