Šport
25 ogledov

Nadal: ''Koleno še vedno ni 100%''

rafael nadal EPA
Španski teniški šampion Rafael Nadal nadaljuje svoj povratek na teniška igrišča. Peti igralec sveta je že pripotoval v Acapulco, kjer bo zaigral prvič po letu 2005. Španec je na tiskovni konferenci pred začetkom turnirja serije ATP 500, kjer bo nastopil tudi Aljaž Bedene, priznal, da ima še vedno težave s kolenom.

Rafael Nadal se je po sedemesečni odsotnosti uspešno vrnil na teniška igrišča. Najprej je zaigral na turnirju serije ATP 250 v Viñi del Mar, kjer ga je v finalu presenetljivo premagal Argentinec Horacio Zeballos.

Že teden dni kasneje se je Španec v São Paulu uvrstil v drugi zaporedni finale, kjer je upravičil vlogo favorita in v odločilnem dvoboju premagal Argentinca Davida Nalbandiana. Pred selitvijo na ameriška igrišča s trdo podlago, kjer bosta v marcu na sporedu mastersa v Indian Wellsu in Miamiju, bo Nadal zaigral še na  zadnjem turnirju južnoameriške turneje ''Golden Swing'' v Acapulcu.

Španec je po prihodu v Mehiko priznal, da mu koleno še vedno povzroča nekaj težav: ''Vedno sem govoril 'moram se vrniti', a zaradi različnih razlogov to ni bilo mogoče,'' je na tiskovni konferenci povedal Nadal, ki se v Acapulco vrača prvič po letu 2005.

''Turnir je na pesku, kar mi pomaga, in moral bi se vrniti že pred časom. Veselim se igranja na južnoameriški turneji in prepričan sem, da me čaka lepa izkušnja. Ne vem, kakšni bodo rezultati, a zagotovo bo lepo igrati pred ljudmi, ki govorijo moj jezik in s katerimi imamo bratski odnos,'' je povedal Nadal in dodal, da še ni uspel popolnoma sanirati poškodbe kolena. ''Koleno še vedno ni 100-odstotno. Lahko tekmujem, vendar me še vedno moti. Včasih je bolje, včasih slabše, kar zame ni idealno, saj moje pojmovanje tekmovanja temelji na predpostavki, da vedno dam vse od sebe,'' je še povedal zmagovalec 11 turnirjev za grand slam.

Skrbni Federer si bo vzel čas za družino

roger federer | Avtor: EPA EPA
Švicar Roger Federer, ki velja za enega najstarejših aktivnih teniških igralcev (31), si namerava po koncu turnirja v Indian Wellsu privoščiti dva meseca počitka. Drugi igralec sveta v teh dneh nastopa na turnirju v Dubaju, kjer poleg Novaka Đokovića velja za glavnega favorita. Oče dveh otrok namerava prosti čas izkoristiti za počitnice s svojo družino. ''Zadnjih nekaj let je bilo zelo zahtevnih, kar se tiče mojega treninga, še posebej v olimpijskem letu (2012). Letos je povsem drugače. Želim si preživljati več časa z družino,'' je povedal zmagovalec 17 turnirjev za grand slam, ki bo v Indian Wellsu branil lanskoletni naslov.

''Ne morem vsako leto igrati tako kot lani, saj nisem na tej točki svoje kariere. Nimam več 22 let in ne morem igrati 25 do 30 turnirjev na leto,'' je povedal FedEx in dodal, da se nahaja v drugačni situaciji kot Novak Đoković, Rafael Nadal in Andy Murray. ''Oni so na vrhuncu kariere. Zame je zelo zahtevno in zavoljo zasebnega življenja moram izbirati prave odločitve. Oni tega še nimajo, zato imajo manj skrbi kot jaz,'' je dodal Švicar.

Federer bo tako izpustil mastersa v Miamiju, kjer ga je lani v tretjem kolu šokiral upokojeni Američan Andy Roddick, in Monte Carlu, kjer v zadnjih letih ni veliko nastopal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.