Šport
66 ogledov

Nadal ni želel igrati s Kyrgiosom

Nick Kyrgios Profimedias
Humanitarni dvoboj pred začetkom OP Zda je bil odpovedan, ker rafael Nadal ni želel nastopiti proti kontraverznemu Nicku Kyrgiosu.

Avstralec grških korenin Nick Kyrgios je trenutno črna ovca svetovnega tenisa. Zagodel si jo je sam, saj je na dvoboju v Torontu uspešno iz tira spravil Švicarja Stana Wawrinko, ko mu je dejal, da je z njegovim dekletom Donno Vekić spal njegov kolega Thanasi Kokkinakis.

Kyrgios bi moral pred začetkom Odprtega prvenstva Združenih držav Amerike odigrati humanitarni dvoboj proti Špancu Rafaelu Nadalu, ki pa se z Avstralcem ni želel pomeriti. "Kar je storil, je bilo popolnoma nepotrebno, takšne stvari se v tenisu ne bi smele dogajati. Tudi njegova starost (20 let, op. p.) ni noben izgovor. Gre za spoštovanje tekmeca. Naredil je napako," je ob odpovedi obračuna dejal Nadal.

Kyrgios ni imel sreče niti pri žrebu za OP ZDA. V New Yorku se bo že v 1. kolu namreč pomeril z Britancem Andyjem Murrayjem. Nadal bo prekrižal lopar z mladim hrvaškim talentom Borno Ćorićem. Kyrgios je Nadalu sicer že nanesel enega izmed bolečih porazov, leta 2014 ga je premagal v osmini finala v Wimbledonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.