Šport
49 ogledov

Nadal s tožbo nad ministrico

rafa nadal peking EPA
Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal bo tožil nekdanjo francosko ministrico za zdravje in šport Roselyne Bachelot zaradi izjav, v katerih je Španca obtožila jemanja prepovedanih poživil. Nadal je pojasnil, da bo vsa sredstva, ki jih bo dobil s tožbo, namenil dobrodelni ustanovi NGO ali fundaciji v Franciji.

Roselyne Bachelot je na francoski televiziji dejala, da je bila odsotnost Rafaela Nadala s turnirjev, ko je okreval po poškodbi kolena, le poskus skrivanja pozitivnega dopinškega testa.

"Vemo, da je šlo pri slavni Nadalovi poškodbi, ko ni igral sedem mesecev, le za prikrivanje pozitivnega dopinškega testa," je dejala Francozinja in nadaljevala: "Ko vidiš, da teniški igralec ne igra sedem mesecev, je to zaradi dopinških testov. Ne velja za vsak primer, pogosto pa."

Dodala je, da je le povedala tisto, o čemer na široko govorijo v teniškem svetu in v medijih. Dan po tem, ko je osvojil rekordni deveti turnirski naslov v Barceloni, je Nadal vložil tožbo zoper Bachelotovo. "S tem primerom nočem le braniti moje integritete in ugleda, ampak braniti vrednote, ki sem jih zagovarjal vso kariero," je dejal Nadal.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.