Šport
19 ogledov

Nadal sprejel težko odločitev

rafael nadal federer EPA
Španski tenisač Rafael Nadal se je odločil, da predčasno končal letošnjo sezoni in prepustil svoje mesto na zaključnem turnirju World Tour Finals v Londonu.

Nekdanji prvi teniški igralec na svetu Španec Rafael Nadal je danes dejal, da zaradi poškodbe leve roke predčasno končuje sezono 2016. Nadal je imel težave že vse leto, sezono pa želi končati predčasno, da se bo v miru pripravil in rehabilitiral za sezono 2017.

Tridesetletni Nadal je v karieri osvojil 14 naslovov za grand slam, težave z roko pa je imel že letos na Roland Garrosu, ko je moral predati dvoboj 3. kroga, nato pa ni nastopil na Wimbledonu. Trenutno je na jakostni lestvici ATP na šestem mestu.

"Ni skrivnost, da sem se se na olimpijski turnir v Rio de Janeiro odpravil ne povsem zdrav, a moj cilj je bil, da nastopim in osvojim kolajno za Španijo. Prehiter povratek je povzročil nove bolečine, zato sem bil zdaj prisiljen predčasno zaključiti sezono, da se lahko v miru pripravim na sezono 2017," je na svojem Facebook profilu zapisal Nadal.

rafael nadal | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 1
  • izRODEk 22:56 20.oktober 2016.

    Spet polne žile eritropoetina in se ne more spucat? Ali se je pač, spucal in zdaj komaj hodi kaj šele, da bi dvignil roke?Usrane zdopingirano...