Šport
20 ogledov

Nadal: Težko najdem notranjo moč

rafael nadal EPA
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je presenetljiv poraz v četrtfinalu mastersa v Monte Carlu pripisal pomanjkanju samozavesti, notranje moči in dobri igri rojaka Davida Ferrerja, s katerim je na pesku izgubil prvič po letu 2004.

Rafael Nadal je bil dolgih osem let (2005-2012) nesporni vladar osrednjega igrišča v bližini Monte Carla, kjer od leta 1897 tradicionalno poteka eden od najprestiženjših teniških turnirjev na svetu. ''Kralj peska'', kot zaradi neizmernega uspeha na peščeni podlagi pravijo Nadalu, je v kneževini nanizal 46 zaporednih zmag, preden ga je lani v finalu premagal Novak Đoković.

Nadal je pred začetkom turnirja veljal za favorita, nenazadnje se tenisači merijo na njegovi najljubši podlagi, v četrtfinalu pa ga je presenetil rojak David Ferrer, ki je bil v zadnjem desetletju večkrat blizu zmage proti Rafi, a mu je vselej zmanjkala pika na i. Tokrat je bilo drugače. ''Nikomur mi ni potrebno lagati. Po tem, kar se je zgodilo v Avstraliji, težko najdem samozavest in notranjo moč,'' je povedal Nadal, ki je v finalu OP Avstralije utrpel poškodbo hrbta in posledično odigral vlogo statista ob zmagi Stanislasa Wawrinke.

300. zmago ''podkrepil'' s 44 neizsiljenimi napakami

Rafa je na obračunu s Ferrerjem storil zanj neznačilnih 44 neizsiljenih napak, s Španec zanika, da gre za kakršnekoli fizične težave. ''Ne, hrbet je v redu. Fizično je vse dobro. Tu ni težav,'' je zatrdil Nadal, ki je pred porazom s Ferrerjem nanizal 30 zaporednih zmag na rdečem pesku. V letošnji sezoni je osvojil turnirja v Dohi in Riu de Janeiru, izgubil pa je v finalih OP Avstralije in mastersa v Miamiju. ''Četudi sem zmagal v Riu in prišel do finala v Miamiju, je to zakoreninjeno v mojih mislih in igri. Dal bom vse od sebe, da najdem rešitev,'' je povedal Nadal, ki bo prihodnji teden nastopil na turnirju v Barceloni. Španec je v katalonski prestolnici nanizal veliko uspehov, saj je turnir osvojil že osemkrat (2005-2009, 2011-2013)

Nadalov poraz je presenetljiv predvsem zaradi številk, ki jih je v svoji karieri zbral na rdečem pesku. Španec je v Monte Carlu zabeležil 300. zmago na tej tradicionalni površini, skupno pa je zbral že 43 lovorik. Njegovo razmerje zmag in porazov znaša 300-22 (93%), s čimer se ne more primerjati noben drug igralec v teniški zgodovini, in to ne glede na podlago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.