Šport
23 ogledov

Nadal v Queensu izpadel že v prvi rundi

Juan Carlos in Jose Mourinho Profimedias
Dvakratni zmagovalec Wimbledona Rafael Nadal je na londonskem turnirju izpadel že v prvi rundi proti Ukrajincu Aleksandru Dolgopolovu. Poraz Španca sta spremljala nogometni trener Jose Mourinho in nekdanji španski kralj Juan Carlos.

Španec Rafael Nadal je na turnirju v Queensu z nagradnim skladom 1,7 milijona evrov doživel hladen tuš že v prvem krogu, saj ga je s 6:3, 6:7 (6), 6:4 premagal Ukrajinec Aleksander Dolgopolov. V drugi krog so se uvrstili vsi trije z vrha lestvice nosilcev, Škot Andy Murray, Švicar Stanislas Wawrinka in Kanadčan Miloš Raonić.

Nekdanji prvi igralec sveta Nadal ni dolgo užival v zmagi iz Stuttgarta, saj je na kraljičinih travnatih igriščih v Londonu moral priznati premoč šele 76. igralca sveta Dolgopolova. To je bil že njegov drugi letošnji poraz z igralcem, ki je izven lestvice najboljših 50 igralcev sveta. Januarja ga je premagal Nemec Michael Berrer, ki je bil takrat na 125 mestu. Nadal bo na lestvici ATP padel na deseto mesto, kar je v zadnjem desetletju najnižje do zdaj.

Poraz Nadala sta spremljala tudi nekdanji španski kralj Juan Carlos, ki je preteklo leto odpovedal prestolu in ga je nasledil njegov sin Felipe, in trener Chelseaja Portugalec Jose Mourinho.

Vlogo favorita pa so opravičili vsi trije prvi nosilci. Prvi nosilec Škot Andy Murray je premagal Tajvanca Lu Yen-Hsuna s 6:4, 7:5, drugi nosilec Stanislas Wawrinka je bil s 6:3, 6:4 boljši od Avstralca Nicka Kyrgiosa, medtem ko je tretji nosilec Kanadčan Miloš Raonić Britanca Jamesa Warda premagal v treh nizih s 5:7, 6:3, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.