Šport
22 ogledov

Rafa zacelil rane, Murray za biti ali ne biti

rafael nadal Reuters
Teniška karavana se je iz Indian Wellsa preselila v Miami, kjer bo na sporedu drugi turnir serije masters v letošnji sezoni.

Ples kroglic je določil pare prvega kroga mastersa v Miamiju, kjer bo nastopilo 19 od najboljših 20 tenisačev na lestvici ATP. Prvi nosilec je Rafael Nadal, ki na Floridi še nikoli ni zmagal, čeprav je trikrat zaigral v finalu (2005, 2008, 2011). Nazadnje ga je pred tremi leti v finalu premagal Novak Đoković, ki je na jugovzhod ZDA pripotoval na krilih zmage v Kaliforniji.
Nadal bo turnir začel v drugem krogu kot prvi od 32 nosilcev, pomeril pa se bo bodisi z Robinom Haasejem bodisi z Lleytonom Hewittom. V njegovi četrtini so še 12. nosilec Miloš Raonić in 19. nosilec Jerzy Janowicz, dva od štirih tenisačev najboljše trideseterice, ki so rojeni po letu 1990. V četrtfinalu bi se lahko srečal s Juanom Martinom Del Potrom, ki kljub poškodbi zapestja noče na počitek. Nevarna bosta še Stanislas Wawrinka in Alexandr Dolgopolov, ki sta Nadala letos že premagala, ter sedmi nosilec Tomaš Berdych, predvideni polfinalni nasprotnik.

Đoković in Federer v spodnji polovici

Đoković bo poskusil drugič v svoji karieri osvojiti dvojček Indian Wells/Miami – prvič in edinikrat mu je to uspelo leta 2011 –, v drugem krogu pa ga čaka Jeremy Chardy ali Juan Monaco. Največjo nevarnost v osmini finala mu predstavlja Ernests Gulbis, krog kasneje pa Andy Murray. V zgornji četrtini spodnjega dela žreba je najvišje postavljen Roger Federer, Đokovićev polfinalni nasprotnik, ki bo svojo kampanjo začel proti kvalifikantu ali hrvaškem strokovnjaku za neubranljiv začetni udarec Ivu Karloviću. V četrtfinalu ga bo najverjetneje pričakal njegov neuradni klon Grigor Dimitrov.

Branilec naslova je Murray, ki vse od povratka po operaciji hrbta še vedno ni našel svoje igre, v primeru novega spodrsljaja pa mu grozi, da bo na lestvici ATP nazadoval na osmo mesto, kar za sabo potegne težje nasprotnike v zgodnejših fazah turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.