Šport
26 ogledov

Nadalu je uspelo po treh letih čakanja

Rafael Nadal EPA
Po kar treh letih se je v polfinale enega izmed grand slam turnirjev prebila tudi nekdanja številka 1 svetovnega tenisa.

V zadnjih dveh četrfinalnih obračunih v moški konkurenci OP Avstralije sta slavila Grigor Dimitrov in Rafael Nadal.

Dimitrov je brez težav premagal Belgijca Davida Goffina s 6:3, 6:2 in 6:4. Bolgar je samozavestno sporočil, da je pripravljen na prvo veliko lovoriko. "Čutim, da imam vse dele za še en korak naprej. Moje delo tu še ni končano. Veselim se naslednje tekme. Sem pripravljen. Samozavesten sem, psihično se dobro počutim, prav tako tudi na igrišču," je povedal Dimitrov. Ta je z današnjo zmago ponovil največji uspeh v karieri na turnirjih za grand slam. Pred tem je bil 25-letni Bolgar leta 2014 polfinalist Wimbledona.

Za konec dneva je deveti nosilec Nadal s 6:4, 7:6 (7) in 6:4 izločil tretjepostavljenega Kanadčana Miloša Raonića. Nekdanji prvi igralec sveta si je prvič po treh letih zagotovil polfinale enega od štirih največjih turnirjev na svetu. Australian Open je dobil leta 2009, leta 2012 in 2014 je izgubil v finalu. "Uživam v lepih trenutkih. Boril sem se in verjel vase. Tako kot že vso kariero. Raonić je zahteven tekmec. Bil sem osredotočen na svoj servis. Vedno imam dvome, toda zaradi teh delam še bolj trdo," je razložil Nadal, ki je v Melbournu vpisal svojo 50. zmago.

Španca v polfinalu čaka dvoboj z Dimitrovim. V drugem polfinalu se bosta pomerila Švicarja Roger Federer in Stan Wawrinka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.