Šport
25 ogledov

Nadarjena Slovenka brez Ria

Maruša Mišmaš 3000 m zapreke EP v atletiki EPA
Slovenska atletinja Maruša Mišmaš zaradi poškodbe ne bo nastopila na avgustovskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije.

Maruša Mišmaš, slovenska rekorderka na 3000 metrov zapreke, ima težave s tetivo, po zdravniškem pregledu pa je glavni zdravnik slovenske odprave za Rio razkril, da nastop ni mogoč.

"Po kliničnem pregledu, pregledu medicinske dokumentacije in opravljeni slikovni diagnostiki, smo sprejeli sklep, da udeležba Maruše Mišmaš na OI v Riu 2016, ni smiselna, niti mogoča. Razlogi so izključno zdravstveni, saj je potrebno sanirati kronično poškodbo, ki onemogoča treninge in tekmovanja. Primer bo dodatno obravnaval specialistični konzilij," je o poškodbi nadarjene slovenske atletinje dejal vodja zdravstvene službe Slovenske olimpijske reprezentance Rio 2016 Matjaž Vogrin.

Enaindvajsetletna Mišmaševa je tako ostala brez prvega nastopa na olimpijskih igrah. Lani je nastopila na svetovnem prvenstvu v Pekingu, kjer je osvojila 21. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.