Šport
34 ogledov

Nadarjena Špilerjeva razočarala

Barbara Špiler olimpijske igre 2012 London Stanko Gruden/STA
Barbara Špiler, slovenska rekorderka v metu kladiva in edina Slovenka, ki je danes nastopila na 14. svetovnem prvenstvu v atletiki v Moskvi, je v kvalifikacijah v prvi skupini zasedla zadnje, 12. mesto (64,58 metra) in ostala brez možnosti za finale.

"Želela sem si, da bi kaj dosegla, vendar mi v prvih dveh serijah ni šlo, v tretji pa sem poskušala storiti kaj več, vendar mi prav tako ni uspelo," je dejala 21-letna Barbara Špiler.

V prvi seriji je ostala brez izida, v drugem poskusu, ki je bil tudi neveljaven, pa je kladivo poslala v zaščitno mrežo. Njen trener Vladimir Kevo, ki je do vrhunskih izidov popeljal tudi Primoža Kozmusa, se je le obrnil stran od tekmovališča, se počohal po bradi in s težavo zadržal kakšno težko besedo. Njegova varovanka je imela za kakšen boljši dosežek na voljo le še en met. A ji tudi ta ni uspel, saj ni presegla niti 65 metrov in je v skupini zasedla zadnje, 12. mesto med uvrščenimi.

"Moja tehnika se je porušila"

"Osvojila sem srebro na mlajšem članskem evropskem prvenstvu (EP) in očitno še nisem zmožna  doseči dveh vrhov v kratkem času. Kolajna je bil moj cilj, očitno sem se s tem zadovoljila in moja tehnika se je porušila. Vsi delamo napake, zakaj je ne bi še sama kdaj. Bolje zdaj kot na letošnjem mlajšem članskem EP. Sem še premlada in tehnično preslaba, da bi lahko zdržala dve prvenstvi," je dejala Špilerjeva. Letos je bila druga na EP za mlajše člane in je s tem nadaljevala nepretrgan niz osvajanja odličij na velikih tekmah v mlajših kategorijah vse od leta 2009. V zadnjih dveh letih je nastopila na vseh treh velikih članskih tekmah in ostala brez finala na 29. mestu na olimpijskih igrah v Londonu in prav tako lani na 16. mestu na EP v Helsinkih.

"Na teh treh prvenstvih sem se naučila, kako je, če izgubljam, na kar v mlajših kategorijah nisem bila vajena. To bo gotovo šola za naprej. Predvsem pa moram popraviti tehnični motel meta, saj sem še preslaba v tehniki, da bi lahko računala na vidnejše dosežke. Kljub temu je bilo vredno priti v Moskvo, sem sem šla zasluženo, izpolnila sem normo in vsak rad nastopi na svetovnem prvenstvu. Žal, tako kot lani na EP v Helsinkih, kjer tekmice tudi niso bile razpoložene v kvalifikacijah, nisem 'vzela' tistega, kar mi je bilo ponujeno. Prepričana pa sem, da se to ne bo več zgodilo, ko bom izboljšala tehniko meta," je končala Špilerjeva.

Komentarjev 1
  • mihatirs 13:44 14.avgust 2013.

    manj govort, pa več trenirat, da bojo rezultati čim prej pršl...