Slovenija
36 ogledov

Nadpovprečno topla tudi jesen?

Accuweather, znani ameriški dolgoročni napovedovalec vremena, je izdal sezonsko napoved za Evropo. Čaka nas menda nadvse topla jesen, na našem širšem območju pa se bodo soočali s pogostimi padavinami.

Po rekordno vročem poletju naj bi bil velik del srednje in vzhodne Evrope deležen tudi rekordno tople jeseni, na našem širšem območju naj bi bile pogoste tudi padavine. "Nestabilno obdobje bo v južnih predelih Evrope trajalo od septembra pa vse do novembra," napoveduje Alan Reppert, meteorolog družbe Accuweather.

Območja nizkega zračnega pritiska ter z njim povezane nestabilnosti in jesenske obilne padavine bodo potovale od Portugalske in Španije preko Italije do Balkanskega polotoka.

Glede na grafiko družbe Accuweather se bodo naši kraji znašli ravno na prehodu med območjem s pogostimi padavinami in tistim, ki bo jeseni deležen nadpovprečno visokih jesenskih temperatur, Accuweather napoveduje temperature okrog 30 stopipnj Celzija celo do začetka oktobra.

Accuweather napoved jesen | Avtor: Accuweather Accuweather

Pred nami topel vikend, sredi tedna občutno hladneje

Zadnji avgustovski konec tedna bo takšen, kot je bila večina poletja; poletno vroč. Jutri bo večinoma jasno, dnevne temperature bodo od 26 do 30, na vzhodu do 32 stopinj C.

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Vroče bo. Prihodnji teden bo sončno še do torka. Še bo vroče, najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 stopinj Celzija. V sredo se bodo od zahoda začele pojavljati padavine, ki se bodo čez dan še nekoliko okrepile, v četrtek pa povečini ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja. Občutno hladneje bo. V petek bo večinoma suho.

Komentarjev 1