Slovenija
36 ogledov

Nadzor zaradi zdravljenja Zidarja

Ivan Zidar Borut Farčnik Benjamin Kovač
Na Psihiatrični kliniki Ljubljana so uvedli izredni strokovni nadzor nad zdravljenjem pacienta. Neuradno naj bi bil pacient Ivan Zidar.

Z nadzorom naj bi poskušali odgovoriti na vprašanje, ali je zdravljenje primerno in ali je primerno njegovo zdravljenje na oddelku, na katerega je bil sprejet, poroča Delo. Kot so neuradno izvedeli, naj bi bil pacient Ivan Zidar. Zidar je prvič prišel na zdravljenje v psihiatrično kliniko julija lani. Zdravi se v dnevni obravnavi, kar pomeni, da ga zjutraj pripeljejo, popoldne pa odpeljejo.

Zidar naj bi se zdravil na oddelku, kjer se ukvarjajo z motnjami, ki so posledica ali se kombinirajo z organskimi duševnimi težavami. Na kliniko pa naj bi po informacijah prej omenjenega časnika prišel z napotnico k zdravniku, ki ga zdravi in ne prek psihiatričnega dispanzerja ali sprejetja na intenzivni oddelek.

Direktor klinike Bojan Zalar je za omenjeni časnik dejal, da je odredil izredni strokovni nadzor, da bi ugotovil, ali pacienta zdravijo na pravem oddelku in ali je zdravljenje sploh primerno. Dodal je, da gre za izboljšanje kakovosti obravnave in da nadzor ni povezan s sodnimi obravnavami ali sodnim izvedeništvom.

Spomnimo, proti Zidarju poteka več sodnih postopkov, ki se jih ne udeležuje, saj ima zdravniško opravičilo.

Komentarjev 3
  • astibo8020 13:41 29.januar 2014.

    Dovolj je nakradel. Bo že podmazal tistega, ki je treba, da bo imel mir. Tisti, ki so pri koritu z leve ali desne so mu pa še kaj dolžni. Verjetno ne problema, da bi pofila v domači postelji.

  • sivka 11:34 29.januar 2014.

    kje aja Zidar, doma ne, v Polju ne, spi v hotelu S...

  • 1111 11:03 29.januar 2014.

    ...dokler je kradu in se norca delal z vseh poštenih, ni bil moten, sedaj ko treba it sedet, pa ima motnje...barabo vrečt v lukno, zaklenit in pozabit nanj!!