Slovenija
118 ogledov

Nadzorniki Uniorja niso odstavili Korošca

Gorazd Korošec. mediaspeed
Nadzorni svet Uniorja na seji, ki jo bo predvidoma nadaljeval najkasneje prihodnji teden, ni razrešil predsednika uprave Gorazda Korošca. Kot je znano, se je ime slednjega pojavljajo v primeru aretacije novinarja Vladimirja Voduška.

Da je ponoči potekala seja nadzornega sveta družbe in da ta še vedno traja, je za zurnal24.si potrdil predsednik nadzornega sveta Uniorja Matej Golob Matzele. "Vse ostalo so špekulacije," je še dodal.

Kot so kasneje sporočili iz Uniorja, je nadzorni svet sejo prekinil in jo bo predvidoma nadaljeval najkasneje naslednji teden.

"Nadzorni svet ni razrešil predsednika uprave Gorazda Korošca. Do zaključka seje drugih informacij nadzorni svet ne more podati, po končani seji, pa bo nadzorni svet o svojih sklepih seznanil javnost," so zapisali v sporočilu za javnost.

Da nadzorniki Korošca niso razrešili, naj bi bil po poročanju Financ razlog v tem, da se prvi mož Uniorja ni strinjal s sporazumnim odhodom. Lastniki pa pravne podlage za odpoklic še niso našli.

Medtem se za najverjetnejšega nasledinika Korošca, kot pravijo naši viri, omenja  Darka Hrastnika.

Po aretaciji Voduška

Spomnimo, da se je ime Korošca v medijih pojavljalo ob aretacijah Vladimirja Voduška in velenjskega poslovneža Stanislava Gaberca. Slednja sta osumljena izsiljevanja vodstev podjetij Unior iz Zreč in Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Oškodovancema naj bi grozila, da bosta o njiju razkrila podrobnosti v medijih, v zameno za molk pa zahtevala denar.

Od Korošca in direktorja Rhydcona Vinka Stiplovška naj bi Vodušek zahteval 350 tisoč evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160 tisoč evrov. Kot tretjo možnost naj bi jima ponudil, da z njegovim podjetjem skleneta pogodbo o oglaševanju, vredno 360 tisoč evrov. Tako Vodušek kot Gaberc krivdo zanikata in pravita, da je šlo za poslovne dogovore.

Komentarjev 1
  • zic 11:22 14.avgust 2012.

    DEJTE RAJ RAZISKAT ZAKAJ ŽE DVA DNI NE DELA SI.MOBIL OZ. SO VELIKE TEŽAVE!!! NAJ BI BILA ENA VEČJA OKVARA...ZAKAJ?????