Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Nadzorovali bodo voznike in pešce

Pešci, pozor! PU Maribor
Mariborski policisti bodo izvajali poostren nadzor za večjo varnost pešcev v cestnem prometu.

Na območju mariborske policijske uprave bodo od 2. do 15. februarja izvajali poostrene aktivnosti za večjo varnost pešcev v cestnem prometu. "Glavna cilja sta zmanjšanje števila prometnih nesreč in teže posledic med pešci  ter povečanje uporabe odsevnih teles pešcev, ki so nadpovprečno
izpostavljeni tveganjem prometnih nesreč in zmanjšani vidljivosti," je pojasnil Miran Šadl s PU Maribor. Na območju celotne Slovenije aktivnosti za večjo varnost pešcev v cestnem prometu vodi Javna agencija za varnost prometa z naslovom "Bodi previden".

V navedenem času bodo ovečali nadzor cestnega prometa na področju pešcev. "V mestnih središčih bomo največ aktivnosti namenili predvsem ogrožanju pešcev na prehodih za pešce in nepravilnemu prečkanju cest, izven naselij in mestnih središč pa vidnosti pešcev, hoji pešcev ter hitrosti voznikov motornih vozil," je pojasnil Šadl. V  petek prihodnji teden bodo v dopoldanskem času izvedli večji poostren nadzor na območju celotne PU Maribor.

Pazite eden na drugega!

Na varnost pešcev v cestnem prometu opozarjajo tudi gorenjski policisti. "Vozniki, pazite na pešce, pešci pa tudi sami bodite previdni," svetuje Bojan Kos s PU Kranj. "Pešci so med najbolj  ogroženimi prometnimi udeleženci in so pogosto žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov, v nekaterih primerih pa tudi zaradi lastnih napak ali neustreznega ravnanja."

Na območju celotne Slovenije aktivnosti za večjo varnost pešcev v cestnem prometu vodi Javna agencija za varnost prometa z naslovom "Bodi previden".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.