Slovenija
51 ogledov

Predsednik republike Borut Pahor v nagovoru: Arbitražni sporazum nima boljše alternative

Pahor Youtube
Predsednik republike Borut Pahor je v nagovoru na predvečer šeste obletnice slovensko-hrvaškega srečanja na dvorcu Trakošćan izpostavil, da arbitražni sporazum nima boljše alternative.

"Nikoli več se ne bi rad vrnil v tako razpoloženje javnosti, ko je miroljubna in dobrososedska politika označena za neumno. Bilo je prehudo in prenevarno," je v nagovoru dejal predsednik republike Borut Pahor in nadaljeval, da so se prepiri in incidenti zaradi nedoločene meje do srečanja v dvorcu Trakošćan vlekli že 18 let. "Začeli so zastrupljati tudi medsebojne odnose človeške odnose."

Pahor v nagovoru še navaja, da arbitražni sporazum med Slovenijo in Hrvaško nima boljše alternative ter da bi iskanje novih poti pomenilo vrnitev k stari praksi nezaupanja in nesporazumov med državama. "Imamo odgovornost, da se znova potrudimo za vzpostavitev medsebojnega zaupanja. To ni bilo nikoli lahko, a je dobro in na koncu lepo."

Komentarjev 9
  • gornik 08:10 31.julij 2015.

    Kaj je Pahorčekje, je delala kemija, ane, ko te je Kosorca nategnila kot smrkavca, da si privolil v arbitražo.S Hrvati se vedno dela DAJ DAM drugače si pogorel. Janša je imel prolketo prav.

  • Tupamaros 07:09 31.julij 2015.

    Izgleda, da državam nastalim na področju bivše Jugoslavije še vedno poveljuje kominterna.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:10 31.julij 2015.

    Ta je bil pa res posrečen hecn škrat morm rečt :)