Avto
140 ogledov

Nagrajen slovenski film o alkoholu za volanom

Alkohol AVP/Youtube
Slovenski video na temo pijanih voznikov je prejel prestižno nagrado.

Video "Premisli. Alkohol ubija", ki ga je za Agencijo za varnost prometa (AVP) ustvaril Alex Cvetkov iz Produkcijske hiše Cvetkov, je prejel nagrado Merit na natečaju Accolade Global Film Competition. 

The Accolade Global Film Competition se uvršča med 25 najbolj znanih filmskih festivalov, povezuje pa tako produkcijske hiše kot tudi talentirane posameznike iz vsega sveta. Gre za poseben filmski festival, ki omogoča filmskim ustvarjalcem iz vsega sveta, da predstavijo svoje delo tudi širšemu občinstvu. Tekmovanje je potekalo že 14. leto, Cvetkov pa je omenjen med letošnjimi dobitniki. 

"Niti približno nisem pričakoval, da se bo nekaj takega zgodilo že ob prvem samostojnem projektu. Če sem povsem odkrit, še zdaj ne morem verjeti! To je resnično lep občutek. Nagrada pripada celotni ekipi, ki je delala uigrano in z veliko zanosa. Zagotovo pa je tudi spodbuda za nadaljnje projekte. Recimo, da je bil to tudi trenutek, ko se ti ves trud za nazaj poplača, ko dobiš neko potrdilo, da si na pravi poti", je povedal Alex Cvetkov. 

"Ponosen sem na svojega sina in na odlično ekipo. Že med snemanjem sem čutil, da bo video nekaj posebnega, da bo dosegel svoj namen in opozoril na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola. Naredili smo dobro delo," pa je dodal direktor podjetja AR Cvetkov, izpred let vsem dobro znani kaskader Rok Cvetkov.

ZMAGOVALNI VIDEO:

Nagrada je bila razglašena prav v času preventivne akcije "Alkohol," s katero želijo na AVP skupaj z ostalimi deležniki opozoriti na predpraznični čas in nevarnost vožnje pod vplivom alkohola, drog ali drugih psihoaktivnih snovi. Letošnjio podatki glede udeležecev v hudih prometnih nesrečah pod vplivom alkohola in drog so še posebej zaskrbljujoči. Akcija sicer traja do 20. decembra.

dezurni@zurnal24.si

»The Accolade Global Film Competition«, ki se uvršča med 25 najbolj znanih filmskih festivalov, povezuje tako produkcijske hiše kot tudi talentirane posameznike iz vsega sveta. Gre za edinstven tradicionalni filmski festival, za izjemno mednarodno tekmovanje, ki omogoča filmskim ustvarjalcem iz vsega sveta, da predstavijo svoje delo tudi širšemu občinstvu. Letos je tekmovanje potekalo že 14. leto.

»Ponosen sem na svojega sina in na odlično ekipo. Že med snemanjem sem čutil, da bo video nekaj posebnega, da bo dosegel svoj namen in opozoril na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola. Naredili smo dobro delo«, je ob tej priložnosti povedal direktor podjetja AR Cvetkov, Rok Cvetkov.

»Niti približno nisem pričakoval, da se bo nekaj takega zgodilo že ob prvem samostojnem projektu. Če sem povsem odkrit, še zdaj ne morem verjeti! To je resnično lep občutek. Nagrada pripada celotni ekipi, ki je delala uigrano in z veliko zanosa. Zagotovo pa je tudi spodbuda za nadaljnje projekte. Recimo, da je bil to tudi trenutek, ko se ti ves trud za nazaj poplača, ko dobiš neko potrdilo, da si na pravi poti«, je še povedal Alex Cvetkov

Preventivna akcija - Alkohol, s katero želijo na Javni agenciji RS za varnost prometa in ostali deležniki, opozoriti na predpraznični čas in nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, drog ali drugih psihoaktivnih snovi, bo trajala vse do 20. decembra.

 

Komentarjev 1
  • marko 20:48 07.december 2016.

    Rok Cvetkov je še vendo zelo znan in aktiven kaskader,Ga spremljam na FB in je vsaki dan aktiven in veliko snema po svetu,vidim da ste žurnalovci premalo obveščeni za g.Cvetkova..haha