Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Naivna 51-letna uporabnica Facebooka

Facebook Shutterstock
Žensko z Mute na območju Radelj ob Dravi bo naivnost drago stala. Na Facebooku je neznani osebi, ki se je predstavljala za ameriškega vojaka v Afganistanu, nakazala skoraj 22 tisoč evrov. Seveda denarja nikoli ne bo več videla.

O sumu storitve kaznivega dejanja s strani neznanih oseb prek omrežja Facebook so bili radeljski policisti obveščeni včeraj.

Lani je tako 51-letna oškodovanka z Mute na območju Radelj ob Dravi prek omrežja Facebook navezala stik z neznano osebo, ki se je predstavljala za ameriškega vojaka v Afganistanu.

Pod pretvezo, da pride k njej na dopust, mu je prek njegovega neznanega zastopnika nakazovala denarna sredstva, ki naj bi bila namenjena za pomoč in v humanitarne namene. Tako mu je nakazala skupno 21.926 evrov. 

Policisti PP Radlje ob Dravi so skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje začeli zbirati obvestila in dokaze o storjenem kaznivem dejanju goljufije (211. člen KZ-1). O ugotovitvah bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec, so sporočili iz PU Celje.

Komentarjev 12
  • zic 19:17 27.junij 2012.

    ta je verjetn samo qrca vidla, pa je na vse nasedla....glupa k točak

  • leelee 19:10 27.junij 2012.

    ja...CIA-e se pa res najbolj bojim...norci, cudaki, psihopati in ostali so povsod...oglejte si samo parlament :)

  • leelee 19:08 27.junij 2012.

    kdo pravi da je on od nje oddaljen 20.000 km? Lahko bi bil njen sosed, znanec, ki je dobro poznal njeno financno sposobnost. Stupid is, stupid does...