Magazin > Odnosi in prosti čas
22 ogledov

Naj prepir ne prerase v vojno

par Shutterstock
Prepiri so sestavni del vsakega odnosa. Vendar pa je treba čustva znati zajeziti in ne dovoliti, da iz nepomembnega spora nastane ogromen problem.

Obstaja nekaj preprostih načinov, kako se obrzdati in preprečiti tihe dneve v hiši. 

Stopite korak stran
Ne dovolite, da se prepiranje stopnjuje prek vsake mere. Če si s partnerjem mečeta v obraz stare zamere in prepir uide izven konteksta, zapustite prostor. Pojdite na kratko na svež zrak in dovolite glavi, da se zbistri. Saj ne želite izreči, kaj takega, kar bi kasneje lahko obžalovali?

Spijte zeleni čaj
Pri krotenju besa lahko pomaga skodelica zelenega čaja. V njem so sestavine, ki dokazano pomirjajo telo. Podoben učinek naj bi imela temna čokolada. 

Analizirajte situacijo
Dobro premislite, o čem ste se prepirali. Poskusite razumeti, kaj je pripeljalo do položaja, v katerem ste se znašli. Tako boste lahko hitreje videli rešitev ali nek kompromis, ki bo vse skupaj olajšal. 

Pomirite se
Po prepiru si vzemite čas, da s partnerjem razčistite in pridete do srža problema. Pomembno je, da se ne osredotočite na to, kdo je imel prav in kdo ne, ampak poveste, s čim se strinjate in kaj za vas ni sprejemljivo. Ves čas pogovora ohranite mirno kri in prisluhnite nasprotni strani. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.