Slovenija
403 ogledov

"Naj se je*e taka občina"

slovenija 03.02.14.  Pacug, hisa Jonasa Znidarsica, Jonas Znidarsic, pot, za kat
1/3
Suzana Kos
Zvezdnik Jonas Žnidaršič nezadovoljen z odnosom piranske občine.

"Denar davkoplačevalcev porabljamo skladno z našimi prioritetami in med njimi ni asfaltiranja ceste do nekega vikenda na samem," je poudarila piranska podžupanja Meira Hot. Izjav, ki si jih je na Twitterju na račun Pirana privoščil Jonas Žnidaršič, pa ni želela komentirati.

Ostrih besed

Zvezdnik ima v Pacugu hišo, do katere vodi makadamska pot. Še v času prejšnjega župana Tomaža Gantarja je želel, da mu jo asfaltirajo na občinske stroške, a mu to ni uspelo. Gantarja je na ta račun v tvitu označil za "kuzlo".

Prav tako je našel razlog za svoje "težave" na Obali. "Moj največji problem na Obali je, da ne govorim italijansko. Pol bi imel polno rit vsega," je čivknil. In še: "Nihče mi noče pripeljat plina v cisterni, ker je občinska cesta sf**ana. Naj se je*e taka občina ... In prvo uro, ko bi se jaz lotil tam česa popravljat, bi me prijavili, da šarim po občinski zemlji ... Davke plačujem na polno in pošteno. Prosim za minimum, pa še tu sem bil pripravljen polovico sam plačat. Pi*de."

Podžupanja Pirana Hotova – župana Petra Bossmana nam zaradi njegove poti v Bruselj namreč ni uspelo priklicati – je opozorila na dejstvo, da makadamska pot vodi samo do Žnidaršičevega objekta. "Občina mu lahko podeli služnost, ampak to predvideva tudi pogovor na občini s pristojnimi oziroma vlogo za ta namen, kot to velja za vse druge občane," je pojasnila.

Nižji prispevek

Ko je Žnidaršič pridobival gradbeno dovoljenje za svojo nepremičnino na Obali, mu je bilo v komunalnem prispevku obračunano, da ima na parceli makadamsko pot in ne asfaltirane. To pomeni, da je bil prispevek nižji. "Omenjeni je sicer dal vlogo za asfaltiranje dostopne poti, vendar občina nima sredstev, da bi asfaltirala poti do vsake posamične razpršene gradnje. Če bi želel cesto asfaltirati sam, temu ne bi nasprotovali in bi, kot to počnemo v drugih primerih, dali soglasje, da si jo uredi na lastne stroške," so nam pojasnili na piranski občini.

Komentarjev 31
  • širhakl 22:44 05.februar 2014.

    Res je,tudi meni se je primerilo pa v Kopru pa v Portorožu,začuda,čez "mejo" pa malokdaj.

  • širhakl 22:42 05.februar 2014.

    Res je.Tudi jaz sm to doživel pa v Kopru pa v Portorožu,začuda,čez "mejo" pa malokdaj.

  • Peric Mitja 18:08 05.februar 2014.

    če si je lahko v Izoli in da ne govorim v neposredni okolici Pirana in v Piranski občini moral do lastne hiše vsak sam potegnit ali asfalt ali betonirat cesto, si jo bo pa še on na svoje stroške.Da ...prikaži več ne govorim o primeru, kjer je več stanovalcev takoj pod izolsko bolnico, dostop je iz glavne ceste in je bilo le 100m asfalta za narest, so morali stanovalci to uredit na svoje stroške. Takih primerov je ogromno, v večini so to še bolj oddaljene hiše.Če za take, kateri dejansko živijo tam, občina ne subvencionira niti komunalnega priključka (odpadne vode) ampak, si morajo sami lastniki kupovat materijal, plačat izvedbo in v nekaterih primerih tudi projekt, da so lahko priklopljeni na kanalizacijo, za katero jim potem obračunajo še odpadne vode in plačujejo za vodo 2X ceno, kot če bi imeli greznico, potem, kako lahko nekdo zahteva da mu asfaltirajo cesto.Kvečjemu je lahko tak posameznik, kateri ima vikend in ne prebivališče, lahko sploh zadovoljen s tem, da mu da občina služ