Avto
45 ogledov

Najbolj ekskluziven BMW motocikel doslej

BMW HP4 RACE
1/5
BMW
BMW HP4 RACE naj bi bil najbolj ekskluziven model znamke vseh časov, Motorno kolo bo glede na predstavljen koncept resnično nekaj posebnega.

Na sejmu EICMA v Milanu, ki je eno glavnih prizorišč globalne industrije motornih koles, je BMW med številnimi novostmi predstvavil tudi koncept HP4 RACE.

Izdelan je na osnovi športnika S 1000 RR, njegova posebnost pa je okvir, ki je v celoti izdelan iz karbonskih vlaken, kar bistveno zmanjša motociklovo maso. Prav tako iz karbonskih vlaken so kolesa, na fotografijah pa je viden tudi znak škorpijona, ki je zaščitni logotip slovenskega proizvajalca izpušnih sistemom Akrapovič. 

Za sedaj je potrjeno, da bo HP4 RACE šel v maloserijsko ekskluzivno proizvodnjo. Izdelovali ga bodo ročno. Pri BMW so z ostalimi detajli, tudi glede zmogljivosti in tehničnimi podatki serijskega modela, še povsem tiho.

Povezljivost se je preselila tudi na dve kolesi

So pa v Milanu predstavili tudi novi rod luksuznega potovalnika K 1600 GTL in novega G 310 GS, posodobili pa so modela F 800 R in F 800 GT.  

Veliko pozornost dajejo tudi povezljivosti z digitalnim svetom med vožnjo, zato so predstavili ConceptConnected Ride.

Namesto klasičnih merilnikov ima konceptni motor velik TFT zaslon po vzoru tistega, kar smo vajeni iz nodobnih avto, na katerem se poleg klasičnih podatkov o delovanju motorja izpisujejo tudi funkcije navigacije, telefona in drugih aplikacij. Sistem se upravlja prek posebnega vmesnika, BMW System 7 funkcija pa omogoča, da je voznik prek zvočnika in mikrofona v čeladi povezan z avdio vsebinami, zvočnimi napotki navigacije in telefonom. 

Digitalni zaslon naj bi bil kmalu na voljo pri številnih BMW modelih. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.