Slovenija
40 ogledov

Najbolj zelena je blejska občina

Za osvojeno prvo mesto so predstavniki blejske občine prejeli skuter na električ Žurnal24 main
Okoljski natečaj. Občina Bled je za dve točki premagala Občino Kranjska Gora in zasedla prvo mesto.

V kategoriji srednje velikih občin je Bled zmagal na okoljskem natečaju za najbolj zeleno občino, ki ga je v sodelovanju z okoljskim ministrstvom in slovenskimi občinami letos prvič pripravila Fit media, agencija za projekte Zelena Slovenija.

Tekmovalo 47 občin
Strokovna komisija je ocenjevala urejenost kanalizacije, plinovoda, vodovoda, razsvetljave in odvoza komunalnih odpadkov, na natečaju pa je sodelovalo 47 občin. Predstavniki Občine Bled so na včerajšnji razglasitvi rezultatov na Vranskem za osvojeno prvo mesto prejeli skuter na električni pogon, ki ga bodo, kot je dejal blejski župan Janez Fajfar, najverjetneje uporabljali medobčinski komunalni redarji.

Blejci ločujejo odpadke
"Vesel sem dobre uvrstitve, saj potrjuje našo skrb za čisto okolje. K zmagi je zagotovo prispevalo tudi dejstvo, da je 80 odstotkov občine opremljenih s kanalizacijo, centralna čistilna naprava in to, da smo po ločevanju odpadkov med boljšimi v Sloveniji," je pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.